Popiežius Argentinos prezidento aukos atsisakė dėl skaičiaus

Šalti dviejų įtakingiausių pasaulio argentiniečių santykiai, regis, niekaip neatšyla. Popiežius Pranciškus atsisakė Argentinos prezidento piniginės aukos, nes sumoje buvo skaičius 666.

Popiežius Pranciškus atsisakė aukos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Popiežius Pranciškus atsisakė aukos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jun 16, 2016, 8:10 AM, atnaujinta May 21, 2017, 3:19 PM

Argentinos lyderis Mauricio Macri šio mėnesio pradžioje skyrė 16 666 000 pesų (apie 1 mln. eurų) auką popiežiaus Pranciškaus remiamam švietimo fondui „Scholas Occurentes“.

Tačiau labdaringą prezidento dovaną Romos katalikų bažnyčios vadovas atmetė, mat sumoje buvo skaičius 666.

Tai įvyko prieš dvi savaites, kai Romoje vyko apdovanojimų ceremonija, kurios metu medaliais buvo apdovanotos ir labdaringo švietimo fondo ambasadoriais tapo Holivudo įžymybės George’as Clooney, Salma Hayek ir Richardas Gere’as.

Tądien M.Macri pranešė apie auką. Tačiau netrukus fondo atšaka, esanti Argentinoje, sulaukė popiežiaus laiško, kuriame jis paprašė grąžinti pinigus ir teigė: „Man nepatinka skaičius 666.“

Tai ne pirmas kartas, kai tarp popiežiaus ir centro dešiniųjų pažiūrų Argentinos vadovo M.Macri įsižiebia nesantaikos kibirkštis. Abu vyrai ne kartą atsidūrė skirtingose konfliktų pusėse.

Tad kai Argentinos žiniasklaida ėmė trimituoti, kad auka yra atšilusių santykių tarp popiežiaus ir M.Macri įrodymas, pontifikas susierzino.

Vis dėlto Argentinos užsienio reikalų ministrė Susana Malcorra teigė, kad pastarasis įvykis santykių nepablogino.

„Neegzistuoja jokio priešiškumo prezidentui, – sakė Argentinos diplomatijos vadovė po susitikimo su popiežiumi Pranciškumi, kuris buvo skirtas nesutarimams užglaistyti. – Su popiežiumi turėjau labai nuoširdų ir turiningą pokalbį be jokio sąskaitų suvedinėjimo ar milžiniškų filosofinių skirtumų.“

Tuo metu prezidento M.Macri kritikai tikino, kad popiežius parodė pasipiktinimą ne pačiu skaičiumi 666, bet prezidento švaistūniškumu tuo metu, kai šalyje įvestos griežtos taupymo priemonės, energijos tiekimo kainos pakilusios beveik 500 proc., o darbininkų klasė patiria didžiulių ekonominių sunkumų.

„Tas, kuris mano, kad susitaikys su pontifiku duodamas pinigų – ypač valstybinių lėšų – fondui, kuris tiesiogiai ar netiesiogiai susijęs su popiežiumi Pranciškumi, yra kvailas“, – kalbėjo Argentinos aktyvistas Juanas Graboisas, turintis ryšių su Katalikų bažnyčios vadovu. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?