Moters giminaičiai nužudė jos vyrą, nes nepritarė jų santuokai

M.Bibi tėvo ir brolių šiuo metu ieško policija.

Musulmoniškame Pakistane kiekvienais metais „dėl garbės“ giminaičiai nužudo šimtus moterų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Musulmoniškame Pakistane kiekvienais metais „dėl garbės“ giminaičiai nužudo šimtus moterų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-18 16:45, atnaujinta 2017-05-21 09:10

Musulmoniškame Pakistane kiekvienais metais „dėl garbės“ giminaičiai nužudo šimtus moterų.

Pastarasis nužudymas buvo penktadienį Pandžabo valstijos Burevalos mieste. 43 metų Muhammadą Irshadą užpuolė jo uošvis ir du svainiai, ginkluoti peiliais ir kirviais.

„Užpuolikai buvo ginkluoti peiliais ir kirviais ir iš pradžių padarė M.Irshadui kūno sužalojimų, o vėliau perpjovė gerklę“, – agentūrai AFP sakė vietos policijos vadas Ghazi Salahuddinas.

M.Irshadas prieš maždaug metus vedė Mussarat Bibi iš pasiturinčios vietinės žemės ūkiu užsiimančios šeimos ir vėliau pabėgo baimindamasis, kad jos šeimos nariai jį nužudys, tačiau neseniai jis sugrįžo aplankyti tėvų.

M.Bibi tėvo ir brolių šiuo metu ieško policija.

Verta paminėti, kad neseniai Pakistane sukurtas dokumentinis filmas apie žudymą „dėl garbės“ vasarį laimėjo „Oskarą“. Šalies premjeras neseniai pažadėjo išnaikinti šį „blogį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.