Izraelis pripažino: per klaidą galėjo nušauti paauglį

Dar du žmonės buvo suimti.

Izraelis pripažino: per klaidą galėjo nušauti paauglį.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Izraelis pripažino: per klaidą galėjo nušauti paauglį.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 21, 2016, 3:44 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:30 AM

Kareiviai į palestiniečius pradėjo šaudyti po to, kai akmenimis buvo apmėtytos pravažiuojančios mašinos izraeliečių kelyje į vakarus nuo Ramalos, nurodė Izraelio žiniasklaida, remiantis kuria, per svaidytojai nesunkiai sužeidė du užsieniečius ir vieną izraelietis.

Svaidytojai į automobilius taip pat mėtė padegamąsias bombas ir liejo ant kelio alyvą.

Atsakydami Izraelio kariai pradėjo šaudyti į, jų manymu, įtariamuosius, ir nušovė 15 metų Mahmoudą Rafatą Badraną, taip pat sužeidė keturis su juo buvusius asmenis, informavo palestiniečių naujienų agentūra WAFA.

Dar du žmonės buvo suimti.

Izraelio armija anksčiau išplatino pareiškimą, kuriame sakoma, kad kariai šovė į du vyrus, „kai grupė palestiniečių svaidė akmenis ir Molotovo kokteilius į važiuojančius automobilius netoli Beit Siros kaimo 443-iajame kelyje“.

„Pradinis patikrinimas rodytų, jog miniai tęsiant, netoliese buvusios pajėgos ėmėsi veikti, kad apsaugotų kitus pravažiuojančius automobilius nuo realaus pavojaus, ir šaudė užpuolikų kryptimi“, – sakoma kariškių pranešime.

Izraelio pajėgos patvirtino, kad šaudymas baigėsi vieno užpuoliko mirtimi.

Vėliau kariuomenė patikslino pranešimą, kad, „iš pirminio patikrinimo atrodo, jog per klaidą buvo pataikyta į pašalinius stebėtojus“.

Izraelio pajėgų reakcija į akmenis į automobilius svaidžiusius asmenis sukėlė karštas diskusijas. Dešiniųjų pažiūrų politikai pradėjo raginti sušvelninti ugnies panaudojimo taisykles, o žmogaus teisių gynėjai perspėjo dėl tokios politikos pavojų.

Rugsėjo mėnesį ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pažadėjo „kariauti“ su akmenų svaidytojais griežtesnėmis bausmėmis ir naujomis saugumo pajėgų taisyklėmis dėl ugnies panaudojimo.

Vėliau įstatymų leidėjai pažadėjo už akmenų svaidymą numatyti trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Judrus 443-iasis plentas, jungiantis Jeruzalę ir Tel Avivą, kelis kilometrus eina per okupuotą Vakarų Krantą.

Nuo spalio mėnesio smurtas Izraelyje ir palestiniečių teritorijose pareikalavo mažiausiai 209 palestiniečių, 32 izraeliečių, dviejų amerikiečių, vieno Eritrėjos piliečio ir vieno sudaniečio gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.