Prabilo nužudytos JK parlamentarės J. Cox vyras

Praėjusią savaitę Jungtinę Karalystę sukrėtė tragedija, kai gatvėje buvo padurta ir pašauta britų parlamento narė Jo Cox, kuri vėliau nugabenta į ligoninę mirė. Kaip rašo BBC, jos našlys Brendanas prabilo apie priežastis, kas lėmė jo sutuoktinės mirtį.

Praėjusią savaitę Jungtinę Karalystę sukrėtė tragedija, kai gatvėje buvo padurta ir pašauta britų parlamento narė Jo Cox, kuri vėliau nugabenta į ligoninę mirė.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Praėjusią savaitę Jungtinę Karalystę sukrėtė tragedija, kai gatvėje buvo padurta ir pašauta britų parlamento narė Jo Cox, kuri vėliau nugabenta į ligoninę mirė.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-21 19:30, atnaujinta 2017-05-21 01:40

„Jo Cox buvo nužudyta dėl savo stiprių politinių pažiūrų, – sakė našliu tapęs vyras BBC. – Ji buvo labai susirūpinusi dėl vykstančių diskusijų JK išstojimo iš ES referendumo tema“.

Brendanas Cox žurnalistams teigė, kad jo žmona buvo aistringa kovotoja už žmonių teises, tarptautinį šalies vystymąsi ir pabėgėlius ir „mirė dėl savo pažiūrų“.

„Nenoriu, kad žmonės mano žmonai priskirtų savybes, kurių ji neturėjo, tačiau aš neabejotinai noriu tęsti jos pradėtą kovą už tas vertybes, už kurias ji kovojo“, – sakė nužudytos parlamentarės vyras.

J. Cox priklausė partijai, pasisakančiai už JK likimą ES.

Jos vyras interviu BBC teigė išgyvenantis dėl našlaičiais paliktų juodviejų vaikų, tačiau išreiškė dėkingumą visiems, palaikiusiems jo šeimą sunkią netekties valandą.

„Dėkoju už visuomenės palaikymą ir meilę, tai padeda vaikams suprasti, kad tie jausmai, kuriuos jie jaučia ir kuriuos jaučia tauta, yra normalūs, kad yra normalu gedėti mylimo žmogaus ir kad jų motina buvo moteris, kurią mylėjo dauguma žmonių. Jie suvokia, kad tai yra normalu liūdėti ir verkti netekties valandą“, – sakė B. Cox.

Našliu tapęs vyras teigė, kad savo žmoną visada prisimins, kaip energijos pilną ir gyvenimo džiaugsmą jaučiančią moterį, kuri nieko savo gyvenime nesigailėjo.

„Ji brangino kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Prisiminsiu labai daug dalykų apie savo žmoną, bet labiausiai tai, kaip ji į viską gyvenime žiūrėjo su meile, kaip mylėjo savo vaikus, šeimą ir net tuos žmones, kurių ji nepažinojo. Visko, ko ji imdavosi, tai darydavo su užsidegimu, ji nebuvo tobula, tačiau nuoširdžiai norėjo padaryti pasaulį geresne vieta gyventi ir dalyvauti tuose pokyčiuose“, – sakė nužudytos britų parlamentarės J. Cox vyras.

išpuolis prieš britų parlamentarę įvykdytas praėjusį ketvirtadienį. Leiboristų partijos narė buvo sužeista prie Berstolo miesto bibliotekos, kur atvyko pabendrauti su rinkėjais.

Dviejų vaikų mamą, 41-erių Jo Cox, užpuolė vyras su beisbolo kepure, kuris „staiga iš savo krepšio išsitraukė šaunamąjį ginklą“, pradėjo grumtis su kitu vyru, o po to ir parlamentare J.Cox.  Tada jo ginklas iššovė du kartus, ji nukrito tarp dviejų automobilių ir liko gulėti kraujuojanti ant grindinio po incidento Berstole Jorkšyre. Moteris nugabenta į ligoninę, tačiau neišgyveno.

Ginkluoti pareigūnai, atvykę į įvykio vietą, suėmė 52-metį vyrą, jam pareikšti įtarimai. Televizija „Sky News“, cituodama nepatvirtintus liudininkų pranešimus, paskelbė, kad J.Cox užpuolikas sušuko: „Jungtinė Karalystė – pirmiausia“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo