Australijoje rasta nuolauža – ne dingusio MH370 lainerio liekana

Nuolauža, rasta

Manoma, kad MH370 laineris sudužo kažkur Indijos vandenyne, nukrypęs nuo kurso pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekina, bet jo tikslus likimas išlieka nežinomas.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Manoma, kad MH370 laineris sudužo kažkur Indijos vandenyne, nukrypęs nuo kurso pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekina, bet jo tikslus likimas išlieka nežinomas.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-06-22 10:32, atnaujinta 2017-05-21 01:18

Ta nuolauža buvo rasta anksčiau šį mėnesį tarp bangų išmestų dumblių ir medienos gabalų. Kaip matoma Australijos televizijos 7-ojo kanalo reportaže, tas daiktas buvo panašus į lėktuvo detalę, o ant jo buvo užrašas „Atsargiai, nelipti“.

Visgi Australijos transporto saugumo biuras (ATSB), koordinuojantis paieškų operacijas, ištyrė nuolaužą ir paskelbė, kad ji nėra susijusi su laineriu, kuris dingo 2014-ųjų kovą, skraidindamas 239 žmones.

„Informacija, gauta iš gamintojo, rodo, kad šis daiktas neatitinka „Boeing“ komercinio orlaivio gamybos specifikacijų“, – sakoma biuro pranešime.

Dvi kitos nuolaužos, rastos maždaug tuo pačiu metu prie Madagaskaro esančioje Borahos saloje ir perduotos ATSB, tebėra tiriamos.

Manoma, kad MH370 laineris sudužo kažkur Indijos vandenyne, nukrypęs nuo kurso pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekina, bet jo tikslus likimas išlieka nežinomas.

Nepalankūs orai tebetrikdo paieškų operaciją, o viename iš trijų joje dalyvaujančių laivų buvo pažeistas vilkimo lynas.

Jeigu nieko nebus rasta po to, kai bus ištirta visa nustatyta paieškų teritorija – galbūt rugpjūtį – šios pastangos bus nutrauktos, sakoma bendrame pranešime, paskelbtame Australijos, Malaizijos ir Kinijos, kurių piliečiai sudarė lainerio keleivių daugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.