Prancūzijos ir Olandijos radikalai nori sekti „Brexit“ pavyzdžiu

Prancūzija

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2016, 9:04 AM, atnaujinta May 20, 2017, 7:27 PM

„Olandijos žmonės taip pat nusipelnė referendumo. Dėl šios priežasties Laisvės partija reikalauja surengti referendumą dėl „NExit“ – Olandijos pasitraukimo“, – sakoma G.Wilderso pranešime.

Prancūzija

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen penktadienį sveikino Jungtinės Karalystės sprendimą pasitraukti iš Europos Sąjungos ir paragino analogišką referendumą surengti Prancūzijoje.

„Pergalė Laisvei! Kaip jau raginau daug metų, dabar mes turime organizuoti tokį patį referendumą Prancūzijoje ir kitose ES šalyse“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) vadovė, kuri yra arši Bendrijos kritikė.

Airija

Airijos nacionalistų partija „Sinn Fein“ pareiškė, kad britų sprendimas išstoti iš Europos Sąjungos gali tapti pretekstu Šiaurės Airijai balsuoti dėl pasitraukimo iš Jungtinės Karalystės, informuoja „Reuters“.

„Sinn Fein“ pirmininkas Deklanas Kėrnis išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Jungtinės Karalystės referendumo rezultatai dramatiškai pakeis politinį kraštovaizdį Šiaurės Airijoje ir sustiprins siekį surengti balsavimą dėl Airijos suvienijimo.

Pasak jo, paaiškėjus referendumo dėl narystes Europos Sąjungoje rezultatams Jungtinės Karalystės valdžia prarado mandatą atstovauti žmonių interesams Airijos šiaurėje, kurią Britanijos sprendimas trauktis iš ES „stumia iš Europos“.

BBC paskelbė, kad 56 procentai Šiaurės Airijos žmonių balsavo už tolesnę Jungtinės Karalystės narystę ES, o 44 procentai – prieš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.