Australijos premjeras ragina išlaikyti stabilumą po „Brexit“

Australijos premjeras

M.Turnbullas sakė, kad jo vyriausybė geriau pasiruošusi paruošti gyvybiškai svarbius naujus prekybos sandorius su Europos Sąjunga ir Jungtine Karalyste po britų atsiskyrimo.<br>AP nuotr.
M.Turnbullas sakė, kad jo vyriausybė geriau pasiruošusi paruošti gyvybiškai svarbius naujus prekybos sandorius su Europos Sąjunga ir Jungtine Karalyste po britų atsiskyrimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2016, 10:16 AM, atnaujinta May 20, 2017, 3:48 PM

Atliktos apklausos rodo, kad premjero Malcolmo Turnbullo vadovaujama konservatorių koalicija greičiausiai jau kitą šeštadienį vyksiančiuose rinkimuose bus grąžinta į valdžią antrai trejų metų kadencijai.

M. Turnbullas sakė, kad jo vyriausybė geriau pasiruošusi paruošti gyvybiškai svarbius naujus prekybos sandorius su Europos Sąjunga ir Jungtine Karalyste po britų atsiskyrimo. Australija jau pirmosios vyriausybės kadencijos metu derino laisvosios prekybos sandorius su pagrindinėmis savo prekybos partnerėmis – Kinija, Japonija ir Pietų Korėja, taip pat sudarytas paktas su Singapūru.

„Pastarąsias 48 valandas po Jungtinės Karalystės balsavimo palikti Europos Sąjungą ištikęs šokas dar kartą aštriai priminė, kokia kintanti yra pasaulio ekonomika. Visada būk pasiruošęs netikėtiems įvykiams, – sakė M. Turnbullas. – Mūsų aiškus ekonominis planas tampa svarbesnis nei bet kada anksčiau, nes mes žengiame į netikrumą pasaulio rinkose po britų balsavimo pasitraukti iš Europos Sąjungos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.