J. Kaczynskis: „Britai turėtų rengti dar vieną „Brexit““

Lenkija pageidautų, kad

Nors J.Kaczynskis neužima jokio posto ministrų kabinete, kaip valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis jis daugelio yra laikomas pagrindiniu sprendimų priėmėju vyriausybėje.<br>AP nuotr.
Nors J.Kaczynskis neužima jokio posto ministrų kabinete, kaip valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis jis daugelio yra laikomas pagrindiniu sprendimų priėmėju vyriausybėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Jun 27, 2016, 6:04 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:55 AM

„Mūsų galva šiandien ... reikės pastangų siekiant susigrąžinti Britaniją, taip pat ir antruoju referendumu“, – sakė įtakingasis dešiniųjų partijos lyderis J.Kaczynskis.

Tačiau jis perspėjo, kad „ES turėtų radikaliai pasikeisti“, jog toks scenarijus būtų įmanomas.

„Britanija dabar rizikuoja subyrėti“, – taip, anot naujienų agentūros PAP, dar sakęs J.Kaczynskis.

Jis yra pirmasis iš Europos lyderių tiesiogiai pareiškęs apie antrojo referendumo būtinybę.

Tuo tarpu kai kiti Bendrijos šalių lyderiai spaudžia Londoną kuo greičiau įteisinti skyrybas.

Nors J.Kaczynskis neužima jokio posto ministrų kabinete, kaip valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis jis daugelio yra laikomas pagrindiniu sprendimų priėmėju vyriausybėje, kuri per spalio rinkimus į valdžią atėjo su antiimigracine ir populistine išlaidų platforma.

Griežtas Europos federalizmo priešininkas, J.Kaczynskis yra įsitikinęs, kad Britanijos sprendimas pasitraukti reiškia, kad atėjo laikas „naujai Europos sutarčiai“, kuri garantuotų Bendriją sudarančių valstybių teises.

Apibūdindamas „Brexit“ kaip „labai blogą“ dalyką, J.Kaczynskis perspėjo pirmadienį, kad toliau laikytis senojo frankų-germanų modelio, reikalaujančio vis glaudesnės politinės ir ekonominės integracijos, gali „baigtis katastrofa“.

Jis ragina imtis tokių ES institucinių reformų, kurios padarytų Europą „Supergalia“, bet jos pamatas turi būti valstybių konfederacija su prezidentu, vadovaujančiu galingoms ginkluotosioms pajėgoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.