R.Kadyrovas rinksis sau padėjėją per televizijos realybės šou

Rusijos pietinės neramios

Rusijos pietinės neramios Čečėnijos respublikos autoritarinis prezidentas Ramzanas Kadyrovas rinksis sau padėjėją per televizijos realybės šou.<br>Ria Novosti nuotr.
Rusijos pietinės neramios Čečėnijos respublikos autoritarinis prezidentas Ramzanas Kadyrovas rinksis sau padėjėją per televizijos realybės šou.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

2016-07-01 08:03, atnaujinta 2017-05-20 04:48

Valstybinė televizija „Rossija 1“ nurodė, kad ieškos kandidatų dalyvauti realybės šou „Komanda“.

Per atranką bus ieškoma dalyvių, kurie galėtų pasiūlyti reikšmingų planų skatinti plėtrą toje Šiaurės Kaukazo respublikoje, per pastaruosius 20 metų kovojusioje dviejuose separatistiniuose karuose su Rusija.

Jie taip pat turės būti pajėgūs „laiku ir tiksliai vykdyti paskirtas užduotis bei būti pasiruošę dirbti apskritą parą“, sakoma transliuotojo pranešime.

„Per projektą „Komanda“ bet kuris dalyvis, kad ir kokios būtų lyties, amžiaus arba socialinio statuso, įgis galimybę ne vien dirbti su Ramzanu Kadyrovu, bet ir tapti žmogumi, kuris sieks įgyvendinti pačias įdomiausias idėjas šiam Rusijos regionui“, – rašoma pranešime, paskelbtame portale Vesti.ru.

Dalyviai susidurs su iššūkiais, tokiais kaip kopimas į kalnus, taip pat turės galimybę „visokeriopai įvertinti čečėnų svetingumą ir tradicijas“, nurodoma pranešime.

Kol kas neaišku, kokių tikimasi sulaukti plėtros koncepcijų, bet šis sumanymas atrodo kaip iniciatyva, turinti pritraukti į Čečėniją daugiau turistų. Per 1 val. 20 min. trukmės pristatomąją laidą buvo rodoma daug gražių vaizdų su Čečėnijos kalnais ir tankiais miškais.

Be kita ko, buvo parodytas vaizdo įrašas iš gegužę vykusių R.Kadyrovo sūnėno vestuvių, kurių šventinės ceremonijos nebūtų padariusios gėdos D.Trumpo pasauliui, bet ten dalyvavusios moterys ryšėjo musulmoniškas skareles, o nuotaka, kaip ir dera pagal čečėnų tradicijas, nerodė jokių emocijų.

R.Kadyrovas paaiškino kitą čečėnų vestuvių tradiciją – šaudymą iš šautuvų, sakydamas, kad toks paprotys išliko iš laikų, nebuvo modernių technologijų, o šventės dalyviai norėdavo pasiųsti džiugią žinią.

„Kodėl būdavo šaudoma iš šautuvų? Nes telefonų nebuvo“, – sakė jis.

Laidoje Čečėnija buvo pristatoma kaip džiaugsmingas ir svetingas kraštas, nors jo vadovą R.Kadyrovą žmogaus teisių organizacijos kritikuoja dėl autoritarinio valdymo, per kurį būdavo nereti kankinimų, pagrobimų ir egzekucijų be teismo sprendimo atvejai.

R.Kadyrovas naujojo konkurso nugalėtoją įdarbins respublikos Strateginės plėtros agentūros vadovu.

„Kas geriausias? Tai nuspręs pats respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas. Jis vertins visus išbandymus, padedant specialiai žiuri“, – nurodė televizija.

Žmogaus teisių organizacijų aktyvistai kaltina R.Kadyrovą, kad jis pavertė Čečėniją savo asmenine valda, kurioje nevaržomai naudoja pagrobimus ir kankinimus, bet yra menkai kontroliuojamas Maskvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.