Stambulo oro uosto sprogdintojai ketino paimti įkaitų

Trys mirtininkai, šią

Trys mirtininkai, šią savaitę įvykdę išpuolį Stambulo pagrindiniame tarptautiniame oro uoste, kaip manoma, planavo paimti įkaitais dešimtis žmonių, penktadienį rašė vienas turkų laikraštis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Trys mirtininkai, šią savaitę įvykdę išpuolį Stambulo pagrindiniame tarptautiniame oro uoste, kaip manoma, planavo paimti įkaitais dešimtis žmonių, penktadienį rašė vienas turkų laikraštis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jul 1, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:38 AM

Iš viso 44 žmonės žuvo per antradienio vakaro išpuolį intensyviausiai dirbančiame Turkijos oro uoste ir tai yra daugiausiai aukų pareikalavusi ataka iš visos virtinės šiemet Stambule įvykdytų išpuolių.

Provyriausybinis laikraštis „Sabah“ pranešė, kad užpuolikai iš pradžių išžvalgė sceną ir planavo paimti įkaitais dešimtis keleivių, o paskui vykdyti žudynes.

Tačiau jie pradėjo išpuolį anksčiau nei planuota, nes sukėlė įtarimų, rašė „Sabah“.

„Apsiaustai, su kuriais jie buvo, kad pridengtų mirtininkių liemenes nepaisydami karšto oro, atkreipė piliečių ir vieno policijos pareigūno dėmesį“, – rašė laikraštis.

Turkų pareigūnai mano, kad už tas skerdynes panaudojant šaunamuosius ginklus ir bombas yra atsakinga „Islamo valstybė“ (IV), ir nustatė, kad užpuolikai buvo rusas, uzbekas ir kirgizas.

Žiniasklaida rašė, kad atakos sumanytojas yra Achmetas Čatajevas iš Rusijos Čečėnijos regiono, o laikraštis „Hurriyet“ tvirtino, kad jis vadovavo IV kuopelei Stambule.

Įtariama, kad jis šiemet organizavo du kruvinus sprogdinimus Stambulo turistinio Sultanachmeto rajono širdyje ir pagrindinėje parduotuvių gatvėje Istiklale, rašė „Hurriyet“.

Laikraštis pranešė, kad sprogdintojai išsinuomojo butą Stambulo Faticho rajone, kur gyvena daug sirų ir kitų arabų, ir sumokėjo nuomą už metus į priekį – 24 tūkst. Turkijos lirų (7 500 eurų).

Po išpuolio policija atliko kratą tame bute, sakė kaimynas viršuje. Pasak jo, sprogdintojai gyveno nuolat užsitraukę užuolaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.