Tbilisyje susikibo Rusijos ir Ukrainos delegacijų atstovai

Pagrindine 25-osios Europos Saugumo ir bendradarbiavimo Parlamentinės Asamblėjos tema tapo Rusijos-Ukrainos konfliktas. Antradienį Tbilisyje pasibaigiančioje Asamblėjoje abiejų šalių delegatai ne juokais susiginčijo.

ESBO Parlamentinės Asamblėjos metu susipyko Rusijos ir Ukrainos delegacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
ESBO Parlamentinės Asamblėjos metu susipyko Rusijos ir Ukrainos delegacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 7:17 PM, atnaujinta May 19, 2017, 6:59 PM

Parlamentinės Asamblėjos nuolatiniam komitetui patvirtinus rezoliucijos projektą dėl „Žmogaus teisių ir laisvių pažeidimo Kryme“, kurį paruošė Ukrainos atstovai, rusai paprasčiausiai atsistojo ir išėjo iš salės.

Rusijos delegacijos atstovas Nikolajus Kovaliovas pareiškė, kad rezoliucija yra „absoliučiai neobjektyvi“ ir „nukreipta prieš rusus“.

„Rezoliucijos projekte teigiama, kad į Krymą neįleidžiami ESBO stebėtojai, nors Rusija ne kartą kvietė juos apsilankyti pusiasalyje. – piktinosi N.Kovaliovas – Rezoliucijos tekstą sudaro propagandiniai lozungai.“

Kitas rusų delegacijos narys tvirtino esą jų išėjimas iš salės tikrai nebuvo demonstratyvus. „Mes tiesiog pamatėme, kad daugelis delegacijų iš Europos neturi žalio supratimo, apie ką kalbama. Todėl aptarę mums svarbius klausimus per pertrauką išėjome“, – teigė Igoris Morozovas.

Rusus supykdė ir Gruzijos delegacijos paruoštas rezoliucijos projektas dėl Abchazijos ir Pietų Osetijos. Pastarąjį N.Kovaliovas taip pat pavadino „nukreiptu prieš Rusiją“.

Tuo tarpu Ukrainą papiktino Šveicarijos delegato Filippo Lombardi pasiūlytas rezoliucijos projektas, kuriuo Europos Sąjunga būtų raginama atšaukti draudimą numatytiems Rusijos politikams įvažiuoti į ES teritoriją.

F.Lombardi tikino esą tokios sankcijos „trukdo išspręsti konfliktą“ tarp ES ir Rusijos. Tačiau ukrainiečiai buvo kitos nuomonės – nuolaidžiavimas rusams tik paskatins jų agresijos stiprėjimą.

Nepaisant to, Parlamentinė Asamblėja palaikė šią rezoliuciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.