Detektyvai nuplėšė Lenkijos doruolio kaukę

Lenkijos Seimo nario Lukaszo Zbonikowskio meilės žaidimai su sekretore tapo visuomenės apkalbų taikiniu. Detektyvą primenanti istorija atskleidė neparadinę parlamentaro asmenybės pusę.

L.Zbonikowskis dengėsi dorovingo šeimos vyro įvaizdžiu, bet tuo pat metu apgaudinėjo žmoną su savo sekretore.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
L.Zbonikowskis dengėsi dorovingo šeimos vyro įvaizdžiu, bet tuo pat metu apgaudinėjo žmoną su savo sekretore.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Jul 7, 2016, 7:54 AM, atnaujinta May 19, 2017, 4:05 PM

Prancūzijoje vykstančio Europos futbolo čempionato rungtynes stebinčius žiūrovus nemaloniai nustebino Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Löwas, ėmęs uostinėti pirštus po to, kai ranką įkišo į savo apatinius.

Televizijos kamerų užfiksuotą vaizdą parodė įtakingiausi pasaulio žinių kanalai, o sugėdintas treneris atsiprašė žiūrovų ir pažadėjo taip daugiau nesielgti.

Tačiau panašaus atsiprašymo neišgirdo tie Lenkijos piliečiai, kuriuos papiktino čia nutikusio kitokio nešvarių kelnaičių skandalo veikėjas Seimo narys L.Zbonikowskis.

Šio 38 metų politiko nusižengimas iš tiesų yra daug rimtesnis – vedęs vyras buvo pagautas svetimaujant, o tai išsiaiškinti padėjo būtent suteptos kelnaitės.

Kreipėsi į detektyvą

Neapsikentusi gandų, kad vyrą ir jo parlamentinio biuro vadovę sieja intymesni negu vien darbo santykiai, L.Zbonikowskio žmona Monika slapta kreipėsi pagalbos į Gdansko detektyvų biurą.

Žmoną seklius kviestis paskatino ne tiktai netilusios kaimynų apkalbos, bet ir slapta perskaityti vyro susirašinėjimai su sekretore telefonu.

Nerimą žmonai ypač sukėlė tokia vyro žinutė sekretorei: „Tai buvo puiki, mus labai suartinusi savaitė. Kad tokių būtų daugiau. Jaučiu, kad imu eiti iš proto.“

Kelias savaites slapta stebėję parlamentarą ir jo sekretorę detektyvai padarė išvadą, kad šią porą tikrai sieja ne vien politiniai reikalai.

Bijodami peržengti detektyvams galiojančius veiklos apribojimus ir neįstengdami teisėtai pričiupti įsimylėjėlių, detektyvai paprašė, kad M.Zbonikowska atneštų kelias į skalbyklę įmestas, bet neišplautas vyro kelnaites.

Detektyvai kelnaites nuvežė į Gdansko universiteto teisminės ekspertizės laboratoriją, kad atliktų apatiniuose drabužiuose esančių dėmių mikrobiologinę analizę.

Mokslininkai, iš šių dėmių atlikę DNR tyrimus, nustatė, kad ji priklauso dviem žmonėms – kelnaičių šeimininkui, parlamentarui L.Zbonikowskiui, ir jo asmeninei sekretorei.

Pastarosios tiksli DNR informacija nustatyta ištyrus seilių pavyzdį, kuris buvo paimtas nuo stiklinės, iš kurios moteris gėrė vandenį.

Gyrėsi savo religingumu

Lenkijos Seimo narių neištikimybės istorijos nėra naujiena.

Tačiau šis įvykis sulaukė tokio didelio atgarsio dėl to, kad L.Zbonikowskis savo karjerą grindė aukštindamas katalikiškas ir šeimos vertybes.

L.Zbonikowskis per rinkimų į Seimą kampaniją visada fotografavosi su žmona ir vaikais. Kandidatas ragino tautiečius balsuoti už jį, nes atstovauja darniai, gausiai šeimai ir nori ginti katalikiškas tautos vertybes „nuo homoseksualumo ir pasileidimo, plintančio iš Vakarų“.

L.Zbonikowskis į Seimą pateko kaip katalikiškos Teisės ir teisingumo partijos (TTP) vadovas Kujavų-Pamario regione.

Tapęs Seimo nariu vyras įstojo į Katalikų reikalų komisiją.

Oficialią parlamentaro interneto svetainę papuošė gausybė nuotraukų, turėjusių liudyti jo asmeninį religingumą ir šeimos santarvę.

Kolegos nepasmerkė

Tai, kad L.Zbonikowskio svetimavimą atskleidė jo kelnaičių ekspertizė, visuomenė sužinojo tik dabar, prasidėjus skyrybų procesui.

Žmona neištikimam vyrui nepanoro atleisti, tačiau jo kolegos iš katalikiškos TTP partijos į svetimoteriavimo nuodėmę pažiūrėjo pro pirštus.

TTP vadovybė pristabdė L.Zbonikowskio narystę partijoje, tačiau vėliau grąžino jam visas pareigas.

TTP atstovas Seime Jacekas Zalekas pareiškė, kad klysti yra žmogiška, ir priminė biblinį posakį, kad tas, kuris nepadarė nuodėmės, tegul pirmas meta akmenį.

Vienas iš TTP lyderių Jacekas Sasinas skyrybų procesą išgyvenantį kolegą gynė žodžiais: „Gyvenime romanų pasitaiko daug kam, tačiau tai neturi lemti politinės karjeros“.

Dauguma TTP parlamentarų žiniasklaidai anonimiškai tvirtino šioje istorijoje išvis nematantys jokio skandalo.

Mat L.Zbonikowskis esą senokai nesutarė su žmona ir ruošėsi skirtis, tad natūralu, kad ėmė flirtuoti su kita moterimi.

Tokie katalikiškos partijos atstovų teiginiai papiktino daugybę internautų, kurie priminė, kad Bažnyčia santuokos sakramentą laiko amžinu ir nepripažįsta skyrybų.

Lenkai piktinosi, kad L.Zbonikowskį ginantys jo partijos kolegos esą yra tokie pat dviveidžiai kaip žmoną apgaudinėjęs Seimo narys.

Viena šmaikštaujanti internautė pasiūlė TTP vadovybei priimti nurodymą, kad parlamentarai po susitikimo su meilužėmis būtinai nusipraustų duše – tada tiriant jų apatinius nebūtų atskleista neištikimybė.

O vienas internautas pasiūlė TTP neformalų šūkį „Garbė, Tėvynė, Bažnyčia“ pakeisti į „Garbė, Tėvynė, jauna meilužė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.