Britų premjeras D. Cameronas atsistatydins jau trečiadienį

Britų ministras pirmininkas

D. Cameronas teigė antradienį paskutinį kartą vadovausiąs kabineto posėdžiui, o trečiadienį karalienei Elizabeth II įteiksiąs atsistatydinimo pareiškimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Cameronas teigė antradienį paskutinį kartą vadovausiąs kabineto posėdžiui, o trečiadienį karalienei Elizabeth II įteiksiąs atsistatydinimo pareiškimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-07-11 21:06, atnaujinta 2017-05-19 04:46

„Iki trečiadienio vakaro mes šiame pastate turėsime naują premjerą“, – sakė D. Kameronas prie savo rezidencijos Dauning Stryte. Jis pabrėžė visiškai remiąs T. May.

D. Cameronas teigė antradienį paskutinį kartą vadovausiąs kabineto posėdžiui, o trečiadienį karalienei Elizabeth II įteiksiąs atsistatydinimo pareiškimą.

Tokie greiti pokyčiai tapo įmanomi, kai netikėtai apie savo pasitraukimą iš kovos dėl torių partijos lyderio posto paskelbė energetikos ir klimato kaitos viceministrė Andrea Leadsom.

A. Leadsom pareiškė savo paramą T. Mei. Ji esą geriausiai galės „įgyvendinti „Brexit“ kiek įmanoma geriausiomis sąlygomis britų tautai“. Po balsavimo dėl „Brexit“ šaliai greitai reikia naujos, stiprios vadovybės, kalbėjo ji toliau, pabrėždama: „Mums kiek įmanoma greičiau reikia naujo ministro pirmininko“. Ekonomikai ir Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems ES migrantams esą reikalingas aiškumas, kaip viskas klostysis toliau.

Jungtinės Karalystės gyventojams birželio 23-iąją vykusiame referendume nubalsavus už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), D. Kameronas pradžioje teigė atsistatydinsiąs spalį, vėliau – rugsėjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.