Theresos May kaimynai negaili jai liaupsių

„Visuomet buvo žavinga ir maloni“

Jimas Charlesworthas neabejoja savo apygardos parlamentarės ir kaimynės Theresos May sugebėjimais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jimas Charlesworthas neabejoja savo apygardos parlamentarės ir kaimynės Theresos May sugebėjimais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-13 15:45, atnaujinta 2017-05-19 00:00

„Ji bus geriausias ministras pirmininkas, kokį tik yra pažinojusi ši šalis“, – sako 69 metų J.Charlesworthas.

T.May, kuri trečiadienį pakeis Davidą Cameroną Jungtinės Karalystės lyderio poste, savo apygardoje Meidenhede Pietų Anglijoje daugelio yra laikoma sunkiai dirbančia, griežta, bet draugiška.

„Negaliu pasakyti blogo žodžio apie tą ponią – ji vėl pastatys šią šalį ant kojų“, – AFP sakė J.Charlesworthas.

T.May į vakarus nuo Londono esančiam Meidenhedui parlamente atstovavo nuo 1997 metų. Pernai ji čia buvo perrinkta 65,8 proc. balsų.

„Niekada už ją nebalsavau, bet tikrai ją gerbiu, ji yra labai sunkiai dirbanti parlamentarė“, – sakė 64 metų Anne Matkin.

Pasak jos, T.May „visuomet pasiruošusi išklausyti žmones ir jiems padėti“, nors pastaruosius šešerius metus dirbo vieną sunkiausių darbų vyriausybėje – vidaus reikalų ministro.

„Ji daug laiko praleidžia šiame rajone“, – pridūrė 46 metų namų šeimininkė Maxine Lattimer, turinti penkis vaikus. Pasak jos, T.May yra „gera, užjaučianti moteris“.

Ji prisiminė, kaip T.May neseniai su savo asmens sargybiniais dalyvavo parade Anglijos globėjo šv. Jurgio garbei.

Šešerius metus išdirbusi vidaus reikalų sekretoriaus poste, ji dabar imasi sunkaus darbo suvienyti šalį ir išvesti ją iš Europos Sąjungos (ES).

M.Lattimer neabejoja, kad T.May yra tinkamas žmogus vadovauti deryboms dėl „Brexit“.

„Ji bus labai kategoriška, ji tikrai, tikrai labai sunkiai dirbs dėl geriausio Britanijos labo. Ji nevengs sunkių sprendimų: ji yra griežta, kai reikia“, – sakė M.Lattimer.

60 tūkst. Meidenhedo gyventojų, kurių daugelis važinėja į darbus Londone, priešingai tendencijai bendrai visoje Anglijoje, birželio 23-iosios referendume balsavo už tolesnę Britanijos narystę ES.

„Visuomet buvo žavinga ir maloni“

T.May taip pat norėjo, kad Britanija liktų Bendrijoje ir nors nacionalinės politikos scenoje laikėsi santūriai, Meidenhedo gyventojai sako, kad ji čia agitavo už status quo.

„Žmonės jautė, kad ji įdėjo savo indėlį“, – sakė 17 tūkst. egzempliorių tiražu leidžiamo vietos laikraščio „Maidenhead Advertiser“ redaktorius Martinas Trepte'as.

T.May ne kartą sakė, kad vykdys visuomenės valią ir kad „Brexit“ reiškia „Brexit“.

M.Trepte'as ją pavadino „brandžia, suaugusia politike“, kuri „išmano savo darbą“, ir sakė, kad ji neturi jokių tamsių paslapčių, bent jau kiek jis žinąs.

„Per 19 metų nebuvo visiškai nieko miglota“, – sakė jis ir pridūrė: „Per daug apie ją nežinome. Ji gana privatus asmuo. Žinom, kad ji reguliariai vaikšto į bažnyčią.“

T.May vaikšto į bažnyčią vaizdingame Soningo kaime prie Temzės upės, kur gyvena su savo vyru Philipu.

Apylinkių grožis yra paviliojęs ir daugiau garsių žmonių: tarp kaimynų yra Holivudo aktorius George'as Clooney su žmona Amal, taip pat „Led Zeppelin“ gitaristas Jimmy Page'as.

Alinėje „Bull Inn“, kur buvo pastebėtas G.Clooney, T.May taip pat yra gerai žinoma, nors dabar manoma, kad pradėjusi dirbti Dauningo gatvėje ji čia užsuks rečiau.

„Ji visuomet buvo labai žavinga, labai maloni klientams ir darbuotojams. Ji atrodo nuoširdi ir aistringai (ginanti) savo įsitikinimus“, – sakė savininkė Christine Mason.

„Aną savaitę susidūriau su ja degalinėje. Ji vis dar atsipalaidavusi daro normalius gyvenimiškus dalykus. Visuomet pasako „labas“ – miela ponia“, – pridūrė Ch.Mason.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.