Rusija ir toliau iš oro atakuoja Sirijos Palmyros miestą

Rusijos karinės oro pajėgos nuo

Rusija ir toliau iš oro atakuoja Sirijos Palmyros miestą<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija ir toliau iš oro atakuoja Sirijos Palmyros miestą<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jul 14, 2016, 5:34 PM, atnaujinta May 18, 2017, 9:22 PM

„Rusijos oro pajėgos suintensyvino aviacijos antskrydžius prieš tarptautinių teroristinių organizacijų ginkluotas grupuotes netoli Palmyros miesto“, – sakoma ministerijos pranešime, kuris ketvirtadienį paskelbtas tinkle „Facebook“.

„Nuo liepos 12 dienos Rusijos oro pajėgų lėktuvai sudavė daugiau nei 50 smūgių „Islamo valstybės“ gyviesiems ir materialiniams ištekliams šiame rajone“, – nurodoma jame.

Iš oro pajėgų bazės Rusijoje ketvirtadienio rytą pakilę šeši bombonešiai „Tupolev“ įvykdė užduotis į rytus nuo Palmyros, prie Arako ir Suchnos miestų, taip pat Homso regione, nurodoma pranešime.

Pasak ministerijos, per šiuos aviacijos smūgius buvo sunaikintas „vadovybės centras, IV kovotojų lauko stovyklą, dvi naftos perdirbimo gamyklos ir didelis skaičius priešo karių ir karinės technikos“.

Rusijos palaikomos Sirijos režimo pajėgos kovą išstūmė IV kovotojus iš Palmyros, bet vyriausybė iki šiol neturi Arako ir Suchnos kontrolės.

Maždaug už 35 km į rytus nuo Palmyros esantis Arakas yra nedidelis miestas, šalia esantis naftos telkinys daro jį strategiškai svarbų. Tuo metu už 70 km į šiaurės rytus nuo Palmyros esanti Sucha yra laikoma IV tvirtove.

Rusija suintensyvino savo karinę kampaniją Sirijoje, artėjant ketvirtadienį numatytam JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir prezidento Vladimiro Putino susitikimui Maskvoje, Vašingtonui bandant atgaivinti įstrigusį Sirijos taikos procesą.

J.Kerry vizitas Rusijoje, kuris bus jau antras per šiuos metus, vyks po virtinės žlugusių paliaubų Sirijoje nesibaigiant kraujo liejimui.

Rusija ir JAV, iš pažiūros, vis labiau nesutaria dėl tolesnių veiksmų krizei išspręsti, tvyrant išaugusiai diplomatinei įtampai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.