Nicos policija tęsia įtariamųjų medžioklę: suėmė vyrą ir moterį

Išpuolį išgyvenusios Nicos policija sekmadienį toliau praneša apie naujus suėmimus dėl ketvirtadienio vakarą įvykdytos atakos. Pareigūnai pranešė suėmę vyrą ir moterį, skelbia BBC.

Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nica gedi po išpuolio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt ir ELTA inf.

Jul 17, 2016, 10:24 AM, atnaujinta May 18, 2017, 4:13 PM

Prancūzijos žiniasklaida šeštadienį skelbė, kad policija suėmė penkis asmenis, kurie įtariami ryšiais su Nicoje išpuolį surengusiu Mohamedu Lahouaieju Bouhlelu.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad vienas asmuo buvo suimtas penktadienį, o kiti trys – šeštadienį. Kaimynai pranešė, kad buvo suimta ir išpuolį surengusio vyro buvusi žmona.

Per išpuolį ketvirtadienio vakarą žuvo 84 žmonės, kai užpuolikas sunkvežimiu rėžėsi į Nicos pakrantės bulvare Bastilijos dienos fejerverkų šou stebinčią minią.

Teroristų grupuotė „Islamo valstybė“ (IV) per savo žiniasklaidos kanalus šeštadienį paskelbė, kad ketvirtadienio vakarą Nicos kurorte įvykdytą teroro išpuolį surengė vienas jos sekėjų.

Nicos policija pradėjo didžiulę įtariamų M.L.Bouhlelo pagalbininkų paiešką mieste, baimindamasi, kad jis galėjo priklausyti teroristų grupelei.

Stiprins rezervistų pajėgas

Po kruvino išpuolio Nicoje Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as paragino „patriotiškai nusiteikusius piliečius“ tapti ginkluotųjų pajėgų rezervistais.

Šis raginimas esą skirtas Prancūzijos piliečiams, įgijusiems karinį parengimą ir be jo, taip pat buvusiems kariams.

„Operatyvines rezervines pajėgas“ Prancūzijoje šiuo metu sudaro 12 000 savanorių. 9000 jų priklauso sukarintai, 3000 – reguliariajai policijai.

„Mes plėsime saugumo pajėgas šalyje“, – pabrėžė B.Cazeneuve'as.

Prieš tai ministras gynė policiją nuo kaltinimų, kad ši per išpuolį Nicoje veikė nepakankamai efektyviai.

„Policija buvo Anglų promenadoje ir iš karto pradėjo veikti, kad sustabdytų žudynes“, – teigė jis šeštadienį Paryžiuje po saugumo kabineto posėdžio.

Dešimtys vis dar ligoninėse

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė pranešė, kad maždaug 85 žmonės iš tų, kurie buvo sužeisti per ketvirtadienio ataką Nicoje, vis dar yra gydomi ligoninėje ir kad 17-os suaugusiųjų bei vieno vaiko gyvybei vis dar gresia pavojus.

Ministrė Marisol Touraine paragino visus tą 84 gyvybių pareikalavusią ataką išgyvenusius žmones siekti konsultacijų, kurias siūlo vyriausybė.

Sekmadienį Nicoje kalbėdamasi su žurnalistais M.Touraine sakė, kad nors dešimtys sužeistųjų iš ligoninių jau išrašyti, kai kuriems gali reikėti tolesnio gydymo.

Daug šeimų pyksta, kad negalėjo rasti informacijos apie dingusius artimuosius, ir daug kas pyksta ant policijos, kad ji neužkirto kelio tai kruvinai atakai, nors Prancūzijoje galioja nepaprastoji padėtis, įvesta po pernai IS Paryžiuje įvykdytų atakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.