Įraše plūdo įtariamą Miuncheno šaulį: „Šiknius, štai kas tu esi“

Po 10 žmonių pražudžiusio išpuolio Vokietijos mieste Miunchene, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame girdimas piktas ginčas.

Užpuolikas prieš mirtį įsivėlė į ginčą.<br>Stop kadras
Užpuolikas prieš mirtį įsivėlė į ginčą.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2016, 8:46 AM, atnaujinta May 18, 2017, 1:20 AM

Manoma, kad girdimi šūksniai – ir 18-mečio užpuoliko, kuris, nušovęs 9 žmones, vėliau pats buvo rastas negyvas. Įtariama, kad Irano ir Vokietijos pilietybę turėjęs jaunuolis nusišovė. Jis policijai nebuvo žinomas.

Vaizdo įraše matomas juodai apsirengęs vyras tuščioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Į jį piktai kreipiasi kitas vyras, kurio įraše nematyti.

Kaip rašoma portale theguardian.com, vyras kitiems su juo esantiems žmonėms pirmiausia pasako, kad asmuo automobilių aikštelėje turi ginklą. O įtariamas šaulys atsišaukia: „Sup..ti turkai!“

Įraše nematomas vyras šūkteli: „Jis turi užtaisytą ginklą. Kvieskit policiją čia.“

Į šiuos žodžius įtariamas užpuolikas atsako: „Aš esu vokietis.“

Tuo metu vyras, kuris stovėjo balkone šalia automobilių aikštelės, jam šūkteli atgal: „Tu esi šiknius, štai kas tu esi.“

Įtariamas šaulys tuomet pareikalavo, kad vyras liautųsi jį filmavęs. Šis į jo prašymą atsakė: „Tu esi šiknius, ką čia po velnių darai?“

Įtariamas šaulys atsako: „Na ir ką, aš čia gimiau.“

Netrukus po to ginkluotas vyras ima šaudyti į vyrą balkone. Kol kas Vokietijos tarnybos šio įrašo autentiškumo nepatvirtino.

Miuncheno policijos vadas Hubertus Andreae teigė, kad įtariamasis iki šiol nebuvo patekęs į policijos akiratį. Nėra informacijos ir apie jo galimus ryšius su teroristinėmis grupuotėmis.

„Kol kas šio nusikaltimo motyvai visiškai neaiškūs“, – sakė H.Andrae.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.