Maskva turės savo „Pokemon go“ žaidimą – su Puškinu ir Gagarinu

Rusijos sostinės merija sugalvojo kaip išnaudoti pasaulyje populiaraus žaidimo „Pokemon Go“ idėją. Maskvos valdžia išleido panašią į jį programėlę, kurios dėka žmonės galės pažinti Maskvą, rašo naujienų portalas „Meduza“.

Maskva turės alternatyvą „Pokemon go“ žaidimui. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Maskva turės alternatyvą „Pokemon go“ žaidimui. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 4:03 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:24 PM

„Pažink Maskvą. Nuotraukos“ pavadinta programėlė veikia iš esmės taip pat, kaip ir populiarioji „Pokemon Go“, tačiau savo telefono ekranuose žmonės matys ne pokemonus, o žinomus Rusijos žmones: Jurijų Gagariną, Aleksandrą Puškiną, Viktorą Cojų ir kitus.

Naudodamiesi programėle žmonės turės keliauti per miestą, priartėjus per 50 metrų iki vietos, susijusios su žinomu asmeniu, telefone pasirodys pranešimas siūlantis pamatyti jį per telefono kamerą ir pasidaryti kartu asmenukę.

Maskvos merija įsitikinusi, kad toks žaidimas padės miesto gyventojams geriau pažinti jo istoriją ir paskatins daugiau vaikštinėti.

Tam, kad programėlė būtų sukurta, miesto valdžia turėjo surinkti daugiau nei 1,3 tūkstančių namų, 114 paminklų, 40 muziejų aprašymus bei informaciją apie 196 istorines asmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.