Irano žiniasklaidą siutino „velniški“ užrašai ant drabužių

Į Iraną vykstantiems turistams derėtų atsargiau rinktis savo drabužius. Paaiškėjo, kad neseniai iraniečių gretose paplitusi mada nešioti drabužius su angliškais užrašais sulaukė Irano nacionalinės televizijos bei valstybinės žiniasklaidos pykčio, kritikos ir pagiežos, rašo BBC.

Irano žiniasklaida kritikavo nekonservatyvią aprangą su angliškais užrašais.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Irano žiniasklaida kritikavo nekonservatyvią aprangą su angliškais užrašais.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 7:25 AM, atnaujinta May 17, 2017, 7:23 PM

Irano televizija paskelbė, kad drabužių su angliškais žodžiais nešiojimas yra „bjauri“ mada: ant drabužių esantys užrašai tariamai yra „satanistiniai“, „raganiški“ ir „prieštaraujantys Islamui“.

Televizijos žinių reportaže grojant grėsmingai muzikai rodomi drabužiai su tokiais užrašais kaip „meilė“, „nenormalus“ ir „jokių taisyklių“. Viename iš kadrų parodomas žmogus su marškinėliais ant kurių puikuojasi „grėsmingi“ žodžiai: „Penktadienio vakaras“.

Ypatingą nerimą Irano žiniasklaidai kėlė moterų drabužių kolekcija su šmaikščiu užrašu „Elkitės ramiai, aš karalienė“ – tai yra populiarios britiškos frazės „Elkitės ramiai ir tęskite“ atmaina.

Tačiau Irano televizijai tai pasirodė nejuokinga, o žinių vedėjai žiūrovams skelbė, kad „karalienė“ amerikietiškajame žargone reiškia „vyrą, kuris atrodo kaip moteris“.

Drabužių su skambia fraze pardavėjus apstulbino žiniasklaidos dėmesys. Vienos drabužių parduotuvės savininkas televizijai sakė, kad tokie drabužiai buvo labai perkami, tačiau dėl jų gausos apkaltino „importavimo mafiją“.

Kitų parduotuvių savininkai buvo slapta nufilmuoti besiskundžiantys dėl „konservatorių“, kurie iš „menkos problemos“ padarė didelę bėdą.

Irano visuomenė į šią temą reagavo dvejopai: vieni internetinėje erdvėje citavo koraną bei reikalavo, kad moterys dėvėtų hidžabus, o kiti skundėsi, kad konservatoriai norėtų visus priversti rengtis juodai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.