Lenkijos naikintuvai virš Krokuvos perėmė rusų lėktuvą

Du Lenkijos naikintuvai „F16“ turėjo perimti akrobatinių skrydžių rusų lėktuvą, kuris skrido Krokuvos link. Pilotas buvo priverstas pakeisti kryptį ir nutupdyti orlaivį Radomo mieste, praneša TVN 24.

Rusų lėktuvas link Krokuvos skrido penktadienį.<br>Wikipedia.org/Rob Schleiffert nuotr.
Rusų lėktuvas link Krokuvos skrido penktadienį.<br>Wikipedia.org/Rob Schleiffert nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 4:36 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:36 AM

Rusų lėktuvas link Krokuvos skrido penktadienį, kai ten dar viešėjo popiežius Pranciškus. Tuo metu 100 kilometrų spinduliu nuo šio miesto buvo draudžiama skraidyti. Dabar šį įvykį tiria Lenkijos prokuratūra.

Naikintuvai „F16“ buvo pakelti, nes rusų pilotas nepranešė apie savo skrydį. Todėl lenkai nusprendė palydėti rusą į Radomą. Nutūpus lėktuvui naikintuvai atsitraukė, o prie piloto prisistatė Lenkijos kariškiai. Dabar prokuratūra aiškinasi, kodėl įvyko šis incidentas.

„Pagal procedūras lėktuvą teko perimti. Dabar įvykio aplinkybes aiškinasi prokuratūra. Kol kas negalime daugiau nieko komentuoti“, – sakė Radomo prokuratūros atstovė Agnieszka Duszyk. Tai, kad lenkai perėmė ruso pilotuojamą lėktuvą patvirtino ir Lenkijos gynybos ministras Bartlomiejus Misiewiczius.

Kaip teigė Radomo spauda, pilotas iš Rusijos turėjo dalyvauti akrobatinio skraidymo čempionate, kuris prasidės rugpjūčio 5 dieną Radomo mieste. Vietos aeroklubo direktorius Stanislawas Szczepanowskis paaiškino, kad įvyko nedidelis incidentas.

„Kažkas ten atsitiko, bet tai nebuvo rimta. Viską išsiaiškinome. Dabar vaikinas jau skraido su mumis“, – sakė S.Szczepanowskis.

Popiežiaus vizito Lenkijoje metu buvo ypač akylai stebima oro erdvė. Virš Krokuvos uždraustas sportinių lėktuvų skraidymas, bepiločiių skraidyklių pakėlimas. Už šio draudimo pažeidimą galėjo grėsti nuo vienerių iki penkerių metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.