D.Trumpas mėgina pataisyti savo įvaizdį

Respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas

D.Trumpas paragino atkurti vienybę ir pasižadėjo bendradarbiauti su partijos lyderiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas paragino atkurti vienybę ir pasižadėjo bendradarbiauti su partijos lyderiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 16, 2017, 5:43 PM

D.Trumpas šį žingsnį atliko mėgindamas pataisyti savo įvaizdį po kelių kontroversiškų pareiškimų, išprovokavusių aštrią Respublikonų partijos kritiką.

Mažėjant populiarumui ir didėjant būtinybei suteikti naują postūmį kampanijai, galbūt pasiekusiai žemiausią tašką per šiuos metus, D.Trumpas paragino atkurti vienybę ir pasižadėjo bendradarbiauti su partijos lyderiais, kuriuos anksčiau kritikavo kaip neveiklius Vašingtono isteblišmento veikėjus.

„Mums reikia vienybės. Turime laimėti šiuos rinkimus“, – D.Trumpas sakė per kampanijos renginį P.Ryano gimtojoje Viskonsino valstijoje. Jis pabrėžė, kad Respublikonų partijos „didelė palapinė“ yra vienintelė galimybė įveikti demokratę Hillary Clinton per lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus.

„Mūsų bendroje misijoje padaryti Ameriką vėl didžią, palaikau ir remiu mūsų Atstovų Rūmų pirmininką Paulą Ryaną (Polą Rajeną)“, – pareiškė kandidatas, išprovokuodamas Grin Bėjaus mieste susirinkusių klausytojų pritariamus šūksnius.

Jis taip pat išreiškė palaikymą respublikonų senatoriams Johnui McCainui ir Kelly Ayotte, kurių laukia sunki kova dėl perrinkimo.

D.Trumpui pastaroji kampanijos savaitė buvo itin sunki, kai jis stengėsi nenusileisti priešpriešoje su musulmono amerikiečio karo, žuvusio per misiją Irake, tėvais.

P.Ryanas, J.McCainas ir K.Ayotte smerkė D.Trumpo atgrasius pareiškimus per tą ginčą.

Padėtis dar pablogėjo penktadienį, kai kandidatas sulaukė kritikos iš buvusio Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriaus Michaelo Morello. Šis žvalgybos veteranas, dirbęs CŽV 33 metus per abiejų partijų prezidentų kadencijas, išreiškė palaikymą H.Clinton.

D.Trumpas „gali sukelti grėsmę mūsų nacionaliniam saugumui“, M.Morellas rašė straipsnyje, kurį paskelbė dienraštis „The New York Times“.

Pasak jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „išnaudojo pono Trumpo pažeidžiamas vietas, išsakydamas jam komplimentų. Na, o jis reagavo kaip ponas Putinas buvo apskaičiavęs.“

D.Trumpas gyrė V.Putiną kaip iškilų lyderį ir laikėsi politinės pozicijos „atitinkančius Rusijos, o ne Amerikos interesus“ – pavyzdžiui, kai išreiškė palaikymą Rusijos vykdomam šnipinėjimui, nukreiptam prieš JAV veikėjus, tokius kaip H.Clinton, sakė M.Morellas.

„Mes, dirbantys žvalgybos srityje, galėtume sakyti, kad ponas Putinas užverbavo poną Trumpą kaip Rusijos Federacijos agentą, jam pačiam to nenutuokiant“, – konstatavo buvęs CŽV direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.