Nuo kameros lovos nukritęs Pistorius buvo atsidūręs ligoninėje

Oscaras Pistorius, atliekantis laisvės atėmimo bausmę už

Oscaras Pistorius susižeidė ligoninėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Oscaras Pistorius susižeidė ligoninėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2016, 8:36 PM, atnaujinta May 16, 2017, 2:34 PM

„Šeštadienio popietę jį teko gabenti į ligoninę po to, kai nukrito nuo lovos, – sakė kalėjimo atstovas Singabakho Nxumalo. – Jis jau vėl yra mūsų priežiūroje.“

Kalėjimo atstovo teigimu, abiejų kojų neturintis parolimpietis buvo atsidūręs Pretorijos Kgosi Mampuru II kalėjimo, kuriame atlieka šešių metų bausmę, ligoninėje.

Savo ruožtu vietos savaitraštis „City Press“, remdamasis vienu tame pačiame kalėjime kalinčiu asmeniu, skelbia, kad O.Pistorius pateko į ligoninę dėl to, kad persipjovė riešus.

Paprašytas pakomentuoti tokį pranešimą S.Nxumalo atsakė: „Negalime to patvirtinti. Tai tik spekuliacijos.“

O.Pistorius buvo nuteistas dėl savo draugės Reevos Steenkamp nužudymo per 2013 metų Valentino dieną. Jis teigė palaikęs savo merginą įsibrovėliu ir iššovęs į ją keturis kartus per uždarytas vonios duris.

2014 metais įvykusio teismo proceso metu neigęs, kad tyčia nužudė savo draugę, O.Pistorius buvo pripažintas kaltu dėl netyčinės žmogžudystės. Tačiau vėliau apeliacinis teismas bausmę sugriežtino ir pripažino sportininką kaltu dėl tyčinio nužudymo.

29 metų O. Pistorius, anksčiau laikytas pavyzdžiu visiems neįgaliems pasaulio žmonėms, turės teisę prašytis išleidžiamas pirma laiko tik 2019 metais, kai bus atlikęs pusę skirtos bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.