Pavojus atšauktas: į Briuselį skridę lėktuvai nusileido

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė apie galimai dviejuose į Briuselį skrendančiuose lėktuvuose padėtas bombas. Lėktuvai turėjo leistis Briuselio Zaventemo oro uoste.

Lėktuvai netrukus turėtų leistis Briuselio Zaventemo oro uoste.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lėktuvai netrukus turėtų leistis Briuselio Zaventemo oro uoste.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 9:14 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:44 AM

Vienas iš lėktuvų SAS orlaivis, skridęs iš Norvegijos sostinės Oslo. Antrasis lėktuvas – iš Maroko skridęs orlaivis „Air Arabia Maroc“. Tiesa, paskelbus apie bombos pavojų, jis buvo nukreiptas į Tulūzą Prancūzijoje.

Netrukus BBC patvirtino, kad lėktuvai nusileido saugiai – vienas Briuselyje, kitas Tulūzoje.

Teigiama, kad šalies pareigūnai į šiuos įspėjimus „reagavo labai rimtai“. Informaciją paskelbė Belgijos visuomeninis transliuotojas VRT.

Belgijos žurnalistas Bartas Raesas, skridęs lėktuvu iš Oslo, savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad apie bombą lėktuvo pilotas pranešė likus 20 minučių iki nusileidimo. Pasak B.Raeso, lėktuvo keleiviai buvo perspėti apie grėsmę ir turėjo palaukti 10 minučių po to, kai orlaivis pasiekė Zaventemo oro uostą. Tada jiems leista išlipti iš lėktuvo.

Šių metų kovo mėnesį Zaventemo oro uoste buvo surengtas teroristinis išpuolis. Tuo pat metu ataka surengta ir metro stotyje. Abiejų išpuolių metu buvo nužudyti 32 žmonės. Atsakomybę už atakas Briuselio sostinėje prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.