Rusija pasigyrė sutrukdžiusi Ukrainos teroro išpuoliui Kryme

Rusijos saugumo tarnyba (FST) trečiadienį pareiškė, kad jos pajėgos sutrukdžiusios Ukrainos

Rusijos saugumo tarnyba pareiškė, kad jos pajėgos sutrukdė Ukrainos karinei žvalgybai surengti „teroro aktą“.<br>Sputnik nuotr.
Rusijos saugumo tarnyba pareiškė, kad jos pajėgos sutrukdė Ukrainos karinei žvalgybai surengti „teroro aktą“.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 5:43 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:54 AM

FST pranešime nurodoma, kad per ginkluotą susirėmimą žuvo vienas FST pareigūnų; tai įvyko naktį iš rugpjūčio 6 į 7-ąją, sulaikant „teroristus“. Per kitą susirėmimą, rugpjūčio 8 dieną, su „diversantų teroristų“ grupėmis, kurias pasiuntė Ukrainos gynybos ministerija, žuvo vienas rusų karys.

Ukrainos saugumo agentūros vadovas Jurijus Tanditas neigė šiuos kaltinimus; jis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Kijevas neketina atsiimti šios teritorijos „jėga“.

Ukraina negrobia ir nesusigrąžina savo teritorijų, ir nedarys to“, – pabrėžė jis.

„Kryme gyvena Ukrainos piliečiai, tad mes negalime ir neturime teisės ką nors skaudinti ir tuo labiau ką nors užpulti“,– pridūrė J.Tanditas.

Šie kaltinimai dar labiau didina Rusijos ir Ukrainos priešpriešą, kurią sukėlė Maskva, 2014 metų kovą aneksuodama Krymo pusiasalį, kai Ukrainoje buvo nuverstas prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius. 

Europos saugumo ir bendradarbiavimo Europoje organizacija (ESBO), stebinti sieną tarp žemyninės Ukrainos dalies ir Krymo pusiasalio, apie ši incidentą nieko nepranešė. 

Tačiau, pasak jos, šią savaitę automobilių eismas prie tos ribos buvo sustabdytas ir pasienio sargybai buvo paskelbtas „padidintos parengties“ režimas. 

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, Rusijos specialiosios tarnybos, remiamos kitų jėgos struktūrų dalinių sutrukdė diversinei teroristinei grupei įsiveržti į Krymą iš Ukrainos teritorijos. 

Rusijos FST pranešime nurodoma, kad atliekant operatyvines paieškos priemones naktį į rugpjūčio 7 dieną (sekmadienį) Armiansko miesto, kurį Krymo totoriai vadina Ermeni Bazaru, buvo aptikta grupė diversantų; sulaikant juos per susišaudymą žuvo vienas FST pareigūnas. 

Taip pat pranešama, kad kitą naktį į rugpjūčio 8-ąją „Ukrainos gynybos misterijos specialiosios pajėgos mėgino surengti du diversinių teroristinių grupių įsiveržimus, tačiau juos sutrukdė Rusijos FST ir su ja bendradarbiaujančių žinybų jėgos padaliniai“. 

Pasak FST, „įsiveržimo bandymas buvo dengiamas masiniu apšaudymu iš gretimos valstybės ir Ukrainos šarvuotųjų ginkluotųjų pajėgų pusės“; per susišaudymą žuvo vienas Rusijos Gynybos ministerijos kariškis. 

Rusijos FST dar nurodė, kad po šių įvykių dar labiau sustiprinamos saugumo priemones Kryme. 

Rusijoje rengiantis rugsėjo 18 dieną vyksiantiems parlamento rinkimams, prezidentas Vladimiras Putinas perspėjo savo saugumo pareigūnus, kad „užsienio priešai“ stengsis sutrukdyti šiems rinkimams. 

Rusiškasis Krymo gubernatorius Sergejus Aksionovas, savo ruožtu, pareiškė, kad bet kurie mėginimai destabilizuoti padėtį per patį turistinio sezono įkarštį bus „griežčiausiu įmanomu būdu“ sutrukdyti. 

„Pusiasalio gyventojų ir svečių saugumas yra visiškai užtikrintas“, – parašė jis feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.