Rusija gali greitai suvienyti jėgas su JAV

„Ar tai nuosaiki opozicija? Kas tai yra?“ – klausė jis.

„Žingsnis po žingsnio artėjame prie padėties – kalbu tik apie Alepą – kai pradėsime kovoti kartu, kad toje teritorijoje būtų taika“, – S.Šoigu sakė televizijai „Rossija 24“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
„Žingsnis po žingsnio artėjame prie padėties – kalbu tik apie Alepą – kai pradėsime kovoti kartu, kad toje teritorijoje būtų taika“, – S.Šoigu sakė televizijai „Rossija 24“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Aug 16, 2016, 10:52 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:05 PM

„Žingsnis po žingsnio artėjame prie padėties – kalbu tik apie Alepą – kai pradėsime kovoti kartu, kad toje teritorijoje būtų taika“, – S.Šoigu sakė televizijai „Rossija 24“.

Per interviu, duotą šeštadienį, bet parodytą tik pirmadienį, S.Šoigu pabrėžė, kad Maskva veda „aktyvias“ derybas dėl operacijų Sirijos šiauriniame mieste, kur Damasko režimo pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, stengiasi perimti kontrolę.

Tačiau JAV valstybės departamento atstovė Elizabeth Trudeau atsisakė patvirtinti, kad vyksta koks nors bendradarbiavimas.

„Šiuo metu neturime ko pranešti“, – ji sakė naujienų agentūrai AFP.

„Reguliariai kalbamės su Rusijos pareigūnais apie galimybes sustiprinti ugnies nutraukimo režimą, pagerinti humanitarinę prieigą ir sukurti sąlygas, būtinas šio konflikto politiniam sprendiniui“, – pridūrė atstovė.

S.Šoigu pripažino, kad Maskva ir Vašingtonas vis dar skirtingai vertina padėtį Alepe ir kaltino sukilėlius, kad jie civilius laiko įkaitais ir rengia brutalias mirtininkų sprogdintojų atakas.

„Alepo rytinėje dalyje žmonės yra įkaitai“, – sakė ministras. Jis kaltino sukilėlius, kad jie sprogdina bombas Rusijos įkurtuose evakuacijos koridoriuose ir vykdo egzekucijas.

S.Šoigu atmetė kaltinimus, kad Maskva blokuoja sukilėlių kontroliuojamus rajonus. Pasak jo, tokie pranešimai yra „neteisingi“ ir „propagandiniai“.

Pasak S.Šoigu, sukilėliai organizuoja brutalias atakas, kai mirtininkai įsodinami į sprogmenų prikrautas šarvuotos mašinas, o jų durys užvirinamos.

„Ar tai nuosaiki opozicija? Kas tai yra?“ – klausė jis.

„Su mūsų kolegomis amerikiečiais dar turime išspręsti daug klausimų, – ministras sakė apie padėtį Alepe. – Dabar vedame labai aktyvias derybas su mūsų kolegomis amerikiečiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.