Londone „dezertyravo“ Šiaurės Korėjos ambasadoriaus pavaduotojas

Šiaurės Korėjos ambasadoriaus

Londone „dezertyravo“ Šiaurės Korėjos ambasadoriaus pavaduotojas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Londone „dezertyravo“ Šiaurės Korėjos ambasadoriaus pavaduotojas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-17 14:33, atnaujinta 2017-05-15 16:08

Pietų Korėjos dienraštis „JoongAng Ilbo“ antradienį pranešė, kad aukšto rango diplomatas Jungtinėje Karalystėje (JK) su žmona ir sūnumi pabėgo į „trečiąją šalį“. BBC įvardijo dezertyrą kaip patyrusį diplomatą Tai Jong Ho, Šiaurės Korėjos ambasadoje dirbusį patarėju ir ambasadoriaus pavaduotoju.

Cituodamas neįvardytą šaltinį, dienraštis „JoongAng Ilbo“ rašė, kad diplomatas veikė pagal kruopščiai parengtą planą ir „trečiojoje šalyje ketino prašyti prieglobsčio“.

Iš laikraštyje pateiktos informacijos nėra aišku, ar trečioji šalis yra JK. Šis terminas, vartojamas Pietų Korėjos žiniasklaidos, neretai reiškia, kad kalbama apie kokią nors šalį, kuri nėra nei Pietų, nei Šiaurės Korėja.

Šiaurės Korėjos ambasados Londone pareigūnas nepatvirtino, kad ambasados darbuotojas pabėgo. Pranešimus apie šį įvykį jis apibūdino kaip gana netikėtus.

Tolesni bandymai susisiekti su ambasada buvo nesėkmingi. Skambučiai į Tai Jong Ho mobilųjį telefoną buvo nukreipti į jo balso pašto dėžutę.

Galimas Tai Jong Ho „dezertyravimas“ yra dar vienas iš panašių šiaurės korėjiečių bėgimų į kitas šalis. Pastaruoju metu garsiausiai nuskambėjo dvylikos padavėjų pabėgimas į Pietų Korėją iš Šiaurės Korėjos restorano Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.