Paaiškėjo, kad Malaizijoje užgrobtas tanklaivis – neužgrobtas

53 m ilgio „Vier Harmoni“ buvo pastatytas 2014 metais.

Malaizijos uoste Kuantane buvo tariamai užgrobtas tanklaivis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Malaizijos uoste Kuantane buvo tariamai užgrobtas tanklaivis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 8:21 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:47 PM

Malaizijos ir Indonezijos laivybos agentūros ieško su Indonezijos vėliava plaukiojančio laivo „MT Vier Harmoni“. Ryšys su juo nutrūko antradienio vakarą; įtariama, kad tanklaivis buvo pagrobtas. 

Ginkluotos gaujos, jau daug metų veikiančios Pietryčių Azijos vandenyse, puldinėdavo mažus tanklaivius, pagrobdavo jų gabenamą dyzeliną arba naftą ir pardavinėdavo šiuos degalus. Be to, Filipinų pietuose veikiantys kovotojai pastaraisiais mėnesiais buvo užgrobę kelis laivus regiono vandenyse ir reikalaudavo išpirkos. 

Indonezijos karinių jūrų pajėgų Vakarų štabas savo pranešime nurodė turintis informacijos, kad minėto tanklaivio kapitonas dukart informavo savo darbdavį, kad nuplukdys laivą atgal į Indonezijai priklausančią Batamo salą dėl „vidaus valdymo problemų“. 

Kariškiai nurodė, kad nebuvo jokių ženklų, jog laivas buvo užgrobtas naudojant smurtą. Pranešime sakoma, kad laivo paieškos koordinuojamos su Malaizija. 

Bendrovės „Vierlines Asia Group“, kuriai priklauso šis tanklaivis, vykdomasis direktorius Vieras Abdul Jamalas (Vjeras Abdul Džamalas) sakė, kad laivo įgulą sudaro 10 Indonezijos piliečių ir kad jis pastaruosius dvejus metus buvo nuomojamas kitai bendrovei. 

Nuomininkai prarado ryšį su „Vier Harmoni“ antradienio vakarą, o jo vietos nustatymo atsakiklis nuo to laiko neveikė, aiškino Vieras Abdul Jamalas. 

Pasak jo, išvedęs laivą be leidimo kapitonas pasielgė neteisėtai, kad ir kokių būtų kilę nesutarimų su darbdaviais. 

Malaizijos jūrų laivybos agentūra nurodė, kad tanklaivis, gabenantis 900 tūkst. litrų dyzelino, išplaukė iš vieno uosto Malaizijos pietinėje Džohoro valstijoje. 

Agentūras vadovas Ahmadas Puzi Kaharas (Ahmadas Puzis Kaharas) sakė, kad laivas galėjo dingti dėl „vidinių problemų“. 

53 m ilgio „Vier Harmoni“ buvo pastatytas 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.