Pagrobtas Meksikos narkotikų barono „El Chapo“ sūnus

Nežinomi asmenys Meksikoje

Pagrobtas Meksikos narkotikų barono „El Chapo“ sūnus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pagrobtas Meksikos narkotikų barono „El Chapo“ sūnus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 8:31 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:47 PM

„El Chapo“, kartelio „Sinaloa“ bosas, po sensacingo savo pabėgimo iš kalėjimo sausį buvo suimtas ir dabar laukia būti išduotas Jungtinėms Valstijoms. Jo sūnus Ch. A. Gusmanas kaltinamas dėl narkotikų prekybos Amerikoje.

Naktį į pirmadienį ginkluota grupė šturmavo restoraną „La Leche“ Puerto Valjartoje ir pagrobė šešis žmones. Prokuroras Eduardas Almagueris sakė, kad aukos greičiausiai yra „Sinaloa“ kartelio nariai. Nusikaltimas esą greičiausiai susijęs su kova dėl įtakos nusikaltėlių pasaulyje.

Puerto Valjarta Chalisko valstijoje Ramiojo vandenyno pakrantėje yra mėgstama meksikiečių ir užsieniečių atostogų vieta. Septintajame dešimtmetyje miestas buvo populiarus tarp užsienio garsenybių. Be „Sinaloa“ kartelio regione veikia ir narkotikų kartelis „Jalisco Nueva Generacion“.

Abi grupuotės kadais buvo sąjungininkės, tačiau pastaruoju metu daugėja jų aljanso skilimo požymių. „Jalisco Nueva Generación“ pastaruoju metu smarkiai išplėtė savo įtaką ir dabar yra viena galingiausių šalies nusikalstamų gaujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.