Libijos pajėgos užspeitė IV džihadistus Sirte

Apie IV patirtus nuostolius informacijos nėra.

Libijos pajėgos užspeitė IV džihadistus Sirte.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Libijos pajėgos užspeitė IV džihadistus Sirte.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

2016-08-29 14:45, atnaujinta 2017-05-14 15:17

Tripolyje įsikūrusią Libijos nacionalinės santarvės vyriausybei (GNA) ištikimos pajėgos daugiau nei prieš tris mėnesius pradėjo operaciją, kuria siekiama užimti paskutinį Šiaurės Afrikos IV bastioną.

Beveik mėnesį šias pajėgas smūgiais iš oro palaiko JAV karo aviacija, tarptautinei bendruomenei nerimaujant dėl augančios IV įtakos viename iš vos kelių Iv operacijų centrų, esančių už Sirijos ir Irako teritorijų ribos.

IV bastioną Sirte, gimtajame nužudyto Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi mieste, džihadistai kontroliavo nuo 2015-ųjų birželio, baiminantis, kad jį gali panaudoti kaip trampliną operacijoms Europoje rengti.

GNA palaikančios pajėgos pirmadienį pranešė, kad apsupo džihadistus mažiau nei dviejų kvadratinių kilometrų plote Sirte po to, kai prieš dieną atakavo vieną iš paskutinių dviejų IV užimtų rajonų.

Su IV kovojančios pajėgos pranešė, kad „užėmė kiek daugiau nei pusę trečiojo rajono ir 70 procentų pirmojo rajono“, prie jūros esančioje centrinėje miesto dalyje.

Nuo sekmadienio per puolimą, siekiant atsiimti visą Sirtą, žuvo mažiausiai 34 vyriausybę palaikantys kariai, 185 buvo sužeisti, nurodė vyriausybės pajėgų ligoninė.

Apie IV patirtus nuostolius informacijos nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.