Mirė Uzbekistano prezidentas Islamas Karimovas

Mirė Uzbekistano prezidentas Islamas Kamirovas, skelbia rusų žiniasklaida. Įvairūs šaltiniai remiasi Uzbekistano opozicijos pranešimais. 

I.Kamirovas buvo ilgametis Uzbekistano lyderis.
I.Kamirovas buvo ilgametis Uzbekistano lyderis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 10:56 PM, atnaujinta May 14, 2017, 1:50 PM

Valdžios atstovai 78 metų lyderio mirties oficialiai nepatvirtino. „Ria Novosti“ remiasi Vyriausybei artimais šaltiniais ir rašo, kad „prezidento būklė yra stabili, o pranešimai apie mirtį neatitinka tikrovės“. 

Į reanimaciją pakliuvo prieš 2 dienas

I.Kamirovas po kraujo išsiliejimo į smegenis į ligoninę buvo paguldytas prieš dvi dienas, o Uzbekistano ministrų kabinetas sekmadienį pranešė, kad ilgametis šalies lyderis buvo „paguldytas į ligoninę“, tačiau jokių detalių apie I.Karimovo būklę tuo metu nepateikė.

Dėl autoritariško I.Karimovo prastos sveikatos jau seniai sklido gandai, bet juos labai sunku patikrinti, nes informacija šioje 30 mln. gyventojų turinčioje centrinės Azijos valstybėje yra labai griežtai kontroliuojama.

Uzbekistaną I.Kamirovas valdė dar prieš 1991 metus, kai šalis paskelbė nepriklausomybę nuo Maskvos.

I.Karimovas neturi akivaizdaus politinio įpėdinio, o šalyje niekada nėra buvę rinkimų, kuriuos tarptautiniai stebėtojai būtų pripažinę laisvais ir teisingais.

Prieš 2015 metais kovo mėnesį įvykusius prezidento rinkimus regioninės ir rusiškos naujienų svetainės buvo pranešusios, kad I.Karimovą ištiko koma, bet vėliau prieš balsavimą jis pasirodė viešumoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.