H. Clinton patikėtinės kantrybę išsekino nepadorūs vyro veiksmai

JAV prezidento rinkimų kandidatės Hillary Clinton patarėjos Humos Abedin vyras Anthony Weineris vėl prisidirbo. Nepadorių nuotraukų siuntinėjimas kainavo santuoką ir gali kelti bėdų žmonos darbdavei.

H.Abedin nebeišlaikė trečio A.Weinerio nepadorių nuotraukų skandalo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
H.Abedin nebeišlaikė trečio A.Weinerio nepadorių nuotraukų skandalo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, „The New York Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 31, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:32 AM

Artimiausia demokratės patikėtinė paskelbė paliekanti A.Weinerį dėl dienraščio „New York Post“ paskelbtų buvusio Kongreso nario siuntinėtų kompromituojančių nuotraukų.

Vienoje kitai moteriai siųstoje nuotraukoje A.Weineris matomas gulintis lovoje šalia miegančio savo keturmečio sūnaus be marškinių ir mūvintis apatines kelnaites.

„Po ilgų ir skausmingų svarstymų bei pastangų išgelbėti savo santuoką priėmiau sprendimą gyventi atskirai nuo savo vyro“, – sakoma 40-metės H.Abedin pranešime.

„Su Anthony darysime viską, kas geriausia sūnui, kuris yra mūsų gyvenimo šviesa. Šiuo sunkiu metu aš prašau gerbti mūsų privatumą“, – pridūrė ji.

Tai jau trečias kartas, kai politikas įkliūva dėl nepadorių nuotraukų siuntinėjimo.

2011 metais A.Weineris buvo priverstas atsistatydinti iš Kongreso dėl panašaus skandalo. Jis prisipažino dalijęsis gašlaus pobūdžio nuotraukomis ir žinutėmis su šešiomis moterimis.

Dvejais metais vėliau jis kandidatavo į Niujorko mero postą, bet kampanija žlugo dėl pranešimų, kad A.Weineris toliau susirašinėjo su kitomis moterimis.

Tąsyk A.Weineris viešai atsiprašė rinkėjų ir savo žmonos.

Šįkart nepadorias nuotraukas ir žinutes žiniasklaidai perdavė jas gavusi moteris, kuri atvirai palaiko H.Clinton varžovą JAV prezidento rinkimuose Donaldą Trumpą.

Milijardierius taip pat pasinaudojo skandalu norėdamas įgelti demokratei.

Jis pareiškė, kad H.Abedin pareiškimas yra „labai protingas sprendimas“, tačiau reiškė abejones dėl H.Clinton nuovokos, nes pastaroji esą galėjo prileisti A.Weinerį prie įslaptintos informacijos ir taip sukėlė pavojų šalies saugumui.

„Kas dabar žino, ką jis sužinojo ir kam papasakojo? Tai dar vienas H.Clinton prastos nuovokos pavyzdys“, – sakoma D.Trumpo pranešime. (BNS, „The New York Times“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.