V. Putinas įspėjo dėl svarstymų apie Antrąjį pasaulinį karą

Bandymai peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus gali sukelti nenuspėjamų pasekmių, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Pasak V.Putino, tam reikėtų labai gerai suprati Amerikos politiką, o Rusija tokio gilaus supratimo neturi.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasak V.Putino, tam reikėtų labai gerai suprati Amerikos politiką, o Rusija tokio gilaus supratimo neturi.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2016, 12:31 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:40 AM

Interviu su V.Putinu prieš ekonomikos forumą Vladivostoke vyriausiasis „Bloomberg“ redaktorius Johnas Micklethwaitas, paklausė apie teritorinius ginčus su Japonija ir Kinija bei pasiteiravo, ar Rusija nenorinti „atiduoti“ Kaliningrado srities. Visgi jis iškart pareiškė pajuokavęs.

„Na, o aš jums pasakysiu visai rimtai. Jei kam nors norisi peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus, pabandykime padiskutuoti šia tema. Bet tada reikia kalbėti ne apie Kaliningradą, o apskritai apie rytines Vokietijos žemes, apie Lvovą, priklausiusį Lenkijai ir taip toliau“, – atsakė V.Putinas.

„Dar yra ir Vengrija, ir Rumunija. Jei kas nori atverti „Pandoros skrynią“ ir pradėti su ja dirbti – prašom, pradėkite“, – pareiškė prezidentas.

Kaliningrado miestas ir sritis priklauso Rusijos Federacijai pagal 1945 metų Potsdamo konferencijos sprendimą, kuriuo Rytų Prūsija, priklausiusi Vokietijai, buvo padalinta Sovietų Sąjungai ir Lenkijai.

Neigė prisidėję prie nutekinimo

Be to, Rusijos prezidentas pareiškė, kad šalies vyriausybė nesusijusi su kibernetinėmis atakomis prieš JAV Demokratų partiją, per kurias buvo paskelbti tūkstančiai elektroninių dokumentų.

„Noriu dar kartą jums pasakyti – tikrai visiškai nieko apie tai nežinau ir valstybės lygiu Rusija niekada tuo neužsiima“, – sakė V.Putinas interviu „Bloomberg“.

Tuo pat metu prezidentas paragino „nenukreipti visuomenės dėmesio nuo problemos esmės, pakeičiant ją kažkokiais antraeiliais klausimais, susijusiais su tų, kas tai padarė, paieška“.

„Paklausykite manęs, galų gale, nejau svarbu, kas įsilaužė ir nutekino šiuos kažkokius duomenis iš ponios Hillary Clinton rinkimų štabo. Svarbu, koks yra tų dokumentų, kurie buvo pateikti visuomenei, turinys“, – pabrėžė V.Putinas.

Kremliaus vadovas išreiškė nuostabą dėl kaltinimų, kad Rusija paskelbdama slaptus duomenis esą siekė paveikti JAV prezidento rinkimus.

Pasak V.Putino, tam reikėtų labai gerai suprati Amerikos politiką, o Rusija tokio gilaus supratimo neturi.

„Tam reikia jausti JAV vidaus politinio gyvenimo pulsą ir ypatybes. Nesu tikras, ar netgi mūsų specialistai Užsienio reikalų ministerijoje tinkamai tai jaučia“, – aiškino jis.

V.Putinas taip pat pažymėjo, jog „net negalėjo įsivaizduoti, kad tokio pobūdžio informacija gali dominti Amerikos visuomenę: kad, pasirodo, vieno iš kandidatų, šiuo atveju ponios H.Clinton, rinkimų štabas dirbo jai, o ne vienodai visiems Demokratų partijos kandidatams“.

Kalbėdamas apie kompiuterinius įsilaužėlius, įsibrovusius į Demokratų nacionalinio komiteto (DNC) serverius, V.Putinas sakė abejojantis, kad pavyktų nustatyti šio „juvelyriškai“ atlikto darbo autorius.

„Šiandien yra tiek daug kompiuterinių įsilaužėlių. Beje, jie veikia taip juvelyriškai, taip subtiliai, gali parodyti savo pėdsaką reikiamoje vietoje, reikiamu laiku, arba netgi užmaskuoti savo veiklą apsimetus kokiais nors kitais įsilaužėliais iš kitų šalių. Tai toks sunkiai patikrinama, jei apskritai patikrinama „, – tvirtino Kremliaus vadovas.

„Bet kokiu atveju, valstybės lygiu mes tuo tikrai neužsiimame“, – pabrėžė V.Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kam Ukraina panaudos Lietuvos skirtus 13 mln. eurų?