I.Karimovo laidotuvėse – Rusijos pažadai stiprinti šalių ryšį

Uzbekistano Samarkando mieste šeštadienį vyko šalies prezidento Islamo Karimovo laidotuves. Šalyje paskelbtas trijų dienų gedulas.

Į I.Karimovo laidotuves atvyko D.Medvedevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Į I.Karimovo laidotuves atvyko D.Medvedevas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2016, 2:59 PM, atnaujinta May 14, 2017, 3:44 AM

Tuo metu Uzbekistano sostinėje Taškente į gatves išėję tūkstančiai gyventojų mėtė gėles pravažiuojant laidotuvių kortežui.

Į Samarkandą atvyko ir Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, kuris per laidotuvių ceremoniją tikino, kad abiejų šalių santykiai ir toliau išliks šilti nepaisant Uzbekistano lyderio mirties. „Mes dažnai bendravome ir šis bendravimas visuomet buvo produktyvus. Rusija ir Uzbekistanas visada buvo partnerės. Būtent to norėjo pirmasis Uzbekistano prezidentas Islamas Karimovas ir tai pavyko. Esu įsitikinęs, kad ir toliau išsaugosime draugystę bei stiprų Rusijos ir Uzbekistano bendradarbiavimą“, – laidotuvėse kalbėjo D.Medvedevas.

Kad geležiniu kumščiu šalį valdęs 78 metų I.Karimovas, kuriam aiškaus politinio įpėdinio nėra, mirė, buvo paskelbta vėlai penktadienį, po kelias dienas trukusių spėlionių, kad pareigūnai delsia viešai paskelbti apie jo mirtį. I.Karimovas praėjusį savaitgalį patyrė kraujo išsiliejimą į smegenis ir jį ištiko koma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.