Bangladešo islamistų partijos lyderiui įvykdyta mirties bausmė

Pagrindinės Bangladešo islamistų partijos lyderiui, pripažintam kaltu dėl karo nusikaltimų per 1971 metų nepriklausomybės karą su Pakistanu, vėlai šeštadienį buvo įvykdyta mirties bausmė, pranešė pareigūnai.

M.Q.Ali tapo penktuoju „Jamaat-e-Islami“ partijos lyderiu, nuteistu mirties bausme nuo 2010 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Q.Ali tapo penktuoju „Jamaat-e-Islami“ partijos lyderiu, nuteistu mirties bausme nuo 2010 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2016, 1:57 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:35 AM

Kalėjimo prižiūrėtojas Proshanto Kumaras Bonikas sakė, kad Miras Quashemas Ali, partijos „Jamaat-e-Islami“ vadovas, buvo pakartas šeštadienį, 22 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Keliomis valandomis anksčiau jis susitiko su savo šeimos nariais Kašimpuro kalėjime šalia sostinės Dakos.

M.Q.Ali neprašė prezidento suteikti malonės, todėl nebebuvo jokių teisinių kliūčių įvykdyti egzekuciją.

Bangladešo aukščiausiasis teismas antradienį atmetė paskutinį apeliacinį skundą ir paliko galioti prieš dvejus metus specialiojo tribunolo skirtą mirties bausmę.

M.Q.Ali tapo penktuoju „Jamaat-e-Islami“ partijos lyderiu, nuteistu mirties bausme nuo 2010 metų, kai Bangladešo premjerė Sheikh Hasina suformavo specialųjį tribunolą, nagrinėjantį karo nusikaltimus. Be to, mirties bausmė buvo įvykdyta ir buvusios premjerės Khaledos Zios patarėjui iš pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos. „Jamaat-e-Islami“ yra pagrindinė K.Zios partijos sąjungininkė, esanti opozicijoje prieš Sh.Hasiną.

Bangladešas kaltina Pakistano karius, palaikytus vietinių kolaborantų, per 1971 metų karą nužudžius 3 mln. žmonių ir išprievartavus 200 tūkst. moterų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.