Filipinų prezidentas B. Obamą išvadino „kekšės sūnumi“

[[ge:lrytas:lrytas:1140068]]

Filipinų prezidentas įžeidė B.Obamą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Filipinų prezidentas įžeidė B.Obamą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 7:44 PM, atnaujinta May 13, 2017, 11:45 PM

Abu prezidentai „voliosis purve kaip kiaulės“, jei B.Obama pamokslaus apie žmogaus teises, pirmadienį reporteriams sakė R.Duterte.

Tiesmukas Filipinų prezidentas atsakė į klausimą apie JAV požiūrį į narkotikų karą Filipinuose. Šis klausimas, tikėtina, bus aptartas antradienio susitikimo Laose metu. Laose antradienį turėtų įvykti abiejų prezidentų susitikimas.

„Privalai būti pagarbus“, – sakė Filipinų vadovas ir pareiškė, kad nepaklus JAV įsakymams. „Kekšės sūnau, prakeiksiu tave tame forume“, – pridūrė R.Duterte.

R.Duterte Filipinų prezidentu išrinktas šiais metais, pasižadėjus šalyje įveikti narkotikų epidemiją. Nuo to laiko, kai politikas birželio 30 dieną perėmė prezidento pareigas, Filipinuose policininkai ir linčiuotojai nužudė 2 400 įtariamų narkotikų prekeivių ir vartotojų.

„Daugybė žmonių bus nužudyta, kol gatvėse nebeliks nė vieno narkotikų pardavėjo. Iki kol bus nužudytas paskutinis narkotikų gamintojas, mes tęsime, ir aš tęsiu“, – pirmadienį sakė R.Duterte.

Vykdomas narkotikų prekeivių valymas sulaukė kritikos tarptautiniu mastu, tačiau Filipinų prezidentas atmetė ją, dažnai nepadoriai kalbėdamas.

Netrukus po R.Duterte spaudos konferencijos B.Obama sakė, kad jo patarėjai stengėsi nustatyti, ar Laose vis dar galėtų įvykti konstruktyvus susitikimas.

„Akivaizdu, kad jis yra labai ryški asmenybė“, – Kinijos Hangdžou mieste, G20 viršūnių susitikimo pabaigoje, reporteriams sakė B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.