Šiaurės Airijoje apšaudytas lietuvių namas

[[ge:lrytas:lrytas:255254]]

Šiaurės Airijoje apšaudytas lietuvių namas.<br>Twitter nuotr.
Šiaurės Airijoje apšaudytas lietuvių namas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 6:41 AM, atnaujinta May 13, 2017, 11:36 PM

Lurgano mieste 2 valandą nakties šūviai paleisti į namo duris ir langus, pranešė vietos televizija ITV. Name gyvena devyniolikmetė lietuvė mergina ir trys jauni vyrai.

Lietuviai televizijai sakė miegoję viršutiniame aukšte, o juos pažadino šūvių garsai. Prieš aštuonis mėnesius atsikėlę lietuviai sakė esantys įbauginti, bet neketinantys palikti savo namų. Jie savo tapatybę atskleisti atsisakė.

Jungtinėje Karalystėje po balsavimo pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) padaugėjo pranešimų apie išpuolius prieš kitataučius.

Per referendumą dauguma Šiaurės Airijos rinkėjų pasisakė už tolesnę Jungtinės Karalystės narystę ES.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija, reaguodama į informaciją apie Šiaurės Airijoje įvykdytą išpuolį prieš lietuvius, antradienį paragino atsakingas Jungtinės Karalystės (JK) institucijas imtis visų būtinų priemonių, kad neapykantos kitataučiams išpuoliai nebesikartotų.

„Tikimės, kad šis įvykis bus tinkamai ištirtas, o kaltieji nubausti. Su galimomis neapykantos apraiškomis būtina kovoti principingai, neleisti, kad svetingumą ir toleranciją išstumtų ksenofobija“, – rašoma URM pranešime spaudai.

Užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasada teigia susisiekusios su kompetentingomis JK įstaigomis ir renka informaciją apie įvykį Šiaurės Airijoje.

Lietuvos pareigūnai jau anksčiau atkreipė britų dėmesį į padažnėjusius išpuolius prieš Lietuvos piliečius.

Vietos policija Lietuvos diplomatus informavo, kad automobiliu privažiavę nežinomi asmenys į namą Lurgano mieste paleido mažiausiai tris šūvius.

Anot Lietuvos ambasadorės Jungtinėje Karalystėje, policija iškėlė versiją, kad tai gali būti neapykantos nusikaltimas, nes name gyveno keturi jauni lietuviai.

„Viskas įvyko antrą valandą nakties, buvo privažiuota prie namo, kuriame gyvena keturi lietuviai, iššauti bent trys šūviai, ir nuvažiuota. Policija tiria nusikaltimą, iškelta versija, kad tai gali būti neapykantos nusikaltimas“, – BNS antradienį telefonu sakė Asta Skaisgirytė.

Ambasadorės teigimu, įvykio vietoje dirba Lietuvos garbės konsulas Williamas Harperis Sinnertonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.