Turkija nušalino daugiau nei 10 tūkst. mokytojų

Iš viso Turkijoje yra 850 tūkst. mokytojų.

Turkija nušalino daugiau nei 10 tūkst. mokytojų, kurie yra įtariami ryšiais su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK),<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Turkija nušalino daugiau nei 10 tūkst. mokytojų, kurie yra įtariami ryšiais su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK),<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Sep 8, 2016, 6:29 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:51 PM

„Asmenys, apie kuriuos kalbama, yra laikinai nušalinti – paleisti mokamų atostogų – kol vyks oficialus tyrimas“, – sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Švietimo ministerija nušalino iš viso 11 tūkst. 500 mokytojų, įtariamų dalyvavimu „separatistinės teroristinės organizacijos ir jos dukterinių grupių“ rėmimo veikloje, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Ankara ir jos Vakarų sąjungininkės yra įtraukusios tris dešimtmečius su Turkijos valstybe kovojančią PKK į teroristinių organizacijų sąrašą.

Nušalintų mokytojų skaičius gali išaugti iki 14 tūkst., remiantis tyrimo, kuris buvo atliktas vadovaujant vietos gubernatoriaus administracijai, rezultatais, sakoma pranešime.

Mokytojai nušalinti likus daugiau nei savaitei iki naujų mokslo metų pradžios.

Turkijos premjeras Binalis Yildirimas (Binalis Jildrimas) sekmadienį lankydamasis Dijarbakyro mieste, kurio gyventojų daugumą sudaro kurdai, taip pat pranešė, kad dėl ryšių su PKK bus nušalinta 14 tūkst. mokytojų.

Iš viso Turkijoje yra 850 tūkst. mokytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.