Pašovė įtariamąją, siejamą su Paryžiuje rastu keistu automobiliu

Jos abi buvo apibūdintos kaip „radikalizuotos“.

Pašovė įtariamąją, siejamą su Paryžiuje rastu keistu automobiliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pašovė įtariamąją, siejamą su Paryžiuje rastu keistu automobiliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pašovė įtariamąją, siejamą su Paryžiuje rastu keistu automobiliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pašovė įtariamąją, siejamą su Paryžiuje rastu keistu automobiliu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-09-09 08:05, atnaujinta 2017-05-13 16:38

Trys 19–39 metų moterys yra „radikalizuotos fanatikės“, pasiruošusios „naujiems smurtiniams ... ir neatidėliotiniems veiksmams“, sakė vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as.

Pašauta moteris yra minėto automobilio savininko dukra. Visos trys įtariamosios buvo suimtos Busi-Sent Antuano miestelyje į pietus nuo Paryžiaus, nurodė vienas tyrime dalyvaujantis šaltinis.

Pasak jo, per moterų sulaikymo operaciją vienas policijos pareigūnas buvo sužeistas peiliu.

Dėl automobilio, rasto Paryžiaus centre netoli Dievo Motinos katedros, anksčiau buvo sulaikyti keturi žmonės: du broliai ir jų merginos.

34 metų vyras ir 29 metų moteris – pirmoji sulaikyta pora – laikomi arešte nuo antradienio. Jiedu buvo žinomi saugumo tarnyboms dėl ryšių su radikaliais islamistais.

Šio vyro brolis ir jo mergina – abu 26 metų – buvo suimti trečiadienio vakarą, pridūrė šaltinis.

Policija anksčiau buvo pranešusi, kad ieško dviejų seserų, kurių tėvui priklausantis pilkas automobilis „Peugeot 607“ sekmadienį buvo rastas paliktas prie katedros, kasmet aplankomos milijonų žmonių.

Jos abi buvo apibūdintos kaip „radikalizuotos“.

Netoli Dievo Motinos katedros esančio baro darbuotojas sekmadienį pranešė pastebėjęs dujų balioną viename automobilyje ant galinės sėdynės. Automobilis be registracijos numerių stovėjo įjungtais mirksinčiais avariniais žibintais, sakė vienas policijos šaltinis.

Nors ant galinės automobilio sėdynės buvęs balionas buvo tuščias, bagažinėje buvo penki pilni dujų balionai.

Automobilyje taip pat buvo trys buteliai dyzelino, bet jokių sprogdiklių policija nerado.

Prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį užsiminė apie „pastarosiomis dienomis“ sužlugdytus atakų sąmokslus, bet daugiau nedetalizavo.

Prancūzijoje tebetvyro didelė įtampa po virtinės džihadistų atakų, įskaitant pernai lapkritį surengtą virtinę išpuolių Paryžiuje, nusinešusią 130 žmonių gyvybių. Atsakomybę už šią ir kelių kitų atakų prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Keistas metodas

„Jei tai buvo sąmokslas įvykdyti ataką, metodas buvo labai keistas“ – ketvirtadienį sakė šaltinis policijoje, kalbėdamas apie dujų balionų prikrautą automobilį.

Nuotraukose, padarytose, kai ta mašina buvo rasta, matomas atidaryta jos bagažinė ir ant žemės sudėti dujų balionai. Automobilis stovėjo vienoje ramioje gatvelėje priešais katedrą.

B.Cazeneuve'as trečiadienį sakė, kad suimtųjų ketinimai kol kas nežinomi.

Gegužę buvęs Prancūzijos kontržvalgybos tarnybos DGSI vadovas Patrickas Calvaras perspėjo dėl gresiančios „naujos formos atakos“, per kurią sprogstamieji užtaisai būtų padėti šalia daug žmonių pritraukiančių objektų.

Prancūzijos saugumo tarnyboms ypač didelį nerimą kelia pavojus, keliamas ekstremistų, kovojusių „Islamo valstybės“ būriuose karo krečiamoje Sirijoje ir grįžtančių į savąsias Vakarų šalis.

Sirijoje tebėra apie 700 Prancūzijos piliečių, praeitą savaitę nurodė Prancūzijos vyriausiasis prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.