Graikijos per protestą dėl perpildytos migrantų stovyklos prasiveržė smurtas

Graikijos Chijo saloje vietos gyventojai surengė protestą ir pareikalavo išsiųsti apie 3 500

Peštynės salose esančiose stovyklose yra gana dažnos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Peštynės salose esančiose stovyklose yra gana dažnos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 1:46 PM, atnaujinta May 13, 2017, 12:34 AM

Siekiant sutramdyti apie 800 žmonių minią, trečiadienį vėlai vakare mėginusią pasiekti dvi migrantų stovyklas, buvo pasitelktos riaušių policijos pajėgos, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos šaltinis.

„Buvo paleista ašarinių dujų“, nes protestuotojai bandė prasiveržti pro užtvarą ir pasiekti vieną stovyklą, pridūrė pareigūnas.

Valstybinė naujienų agentūra ANA teigė, kad žurnalistai taip pat buvo išvaryti iš įvykio vietos. Remiantis jos duomenimis, vienam žurnalistui smogė protestuotojas, kaltinamas ryšiais su Graikijos neonacių partija „Auksinė aušra“.

Keturi stovyklos savanoriai ir vienas migrantas taip pat buvo sulaikyti, kai paliko stovyklos teritoriją, nurodė policijos pareigūnas.

Šiuo metu Graikijoje yra per 60 tūkst. pabėgėlių ir migrantų. Dauguma jų nori keliauti į Vokietiją ir kitas turtingas Europos Sąjungos šalis.

Tačiau kelias jiems buvo užkirstas, nes kai kurios Rytų Europos ir Balkanų valstybės anksčiau šiemet uždarė savo sienas.

Žmogaus teisių grupės ne kartą kritikavo sąlygas Graikijos migrantų stovyklose, nurodydami, kad jos yra perpildytos, o gyvenimo sąlygos jose – antisanitarinės.

Situacija yra ypač sudėtinga kai kuriose netoli Turkijos esančiose rytinėse Egėjo jūros salose, kur išsilaipina ir užregistruojama dauguma migrantų.

Remiantis vyriausybės duomenimis, dabar penkiose salose yra per 13 tūkst. žmonių, o jose esančios stovyklos gali talpinti tik iki 8 tūkst. gyventojų.

Peštynės salose esančiose stovyklose yra gana dažnos. Dauguma jose besiglaudžiančių žmonių visais įmanomais būdais vengia būti grąžinti į Turkiją ar savo gimtąsias šalis, nes jie, rizikuodami savo gyvybėmis, stengiasi pabėgti nuo skurdo ir persekiojimo.

Dar vienas konfliktas tarp afrikiečių ir afganų migrantų kilo vėlų trečiadienį vienoje stovykloje Lesbo saloje, pranešė ANA.

Graikijos vyriausybė stato papildomas stovyklas savo žemyninėje dalyje, o darbus finansuoja ir padeda ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.