Rusų politikė ateiti į rinkimus ragino dėl pokemonų

Rusijos opozicija, ruošdamasi sekmadienį vystantiems rinkimams, stengėsi sugalvoti naujoviškus būdus, kaip pritraukti rinkėjus. Štai „Atvira Rusija“ partijos atstovė Marija Baranova nusprendė panaudoti populiarų žaidimą „Pokemon GO“.

Rinkėjų aktyvumą nori padidinti „Pokemon GO“ žaidimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rinkėjų aktyvumą nori padidinti „Pokemon GO“ žaidimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2016, 5:25 PM, atnaujinta May 12, 2017, 5:20 PM

Ji pristatė interaktyvų žemėlapį, kuriame nurodyti netoli balsavimų vietų esantys pokemonai. Politikė tikisi, kad žaisdami žmonės nepatingės užsukti ir į balsavimo apylinkes, juk vis tiek bus netoliese. Tiesa, toks žemėlapis sukurtas tik toje rinkimų apygardoje, kur varžosi pati M.Branova.

Politikė paaiškino, kad tokio žingsnio ėmėsi suvokdama, kad rusai yra nusivylę politika ir balsuoja labai vangiai. „Tačiau jus galite ateiti į rinkimus ir tuo pačiu gaudyti pokemonus“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė M.Baranova.

Pasak jos, žaidimas „Pokemon GO“ jau padarė didelę įtaką Rusijoje. O kai kurie žmonės dėl jo netgi gali sulaukti kalėjimo bausmes. Antai šiuo metu teismo sprendimo laukia tinklaraštininkas iš Jekaterinburgo Ruslanas Sokolovskis, kuris nufilmavo, kaip žaidžia šį žaidimą bažnyčioje.

Pats R.Sokolovskis tikino padaręs tai tyčia, nes valdžia draudžia žaisti „Pokemon GO“ kai kuriose įstaigose, tarp jų ir bažnyčiose bei balsavimo vietose.

M.Baranova vis dėlto sakė nesiekianti, kad rusai pažeistų įstatymus. Todėl nesiūlo žaisti žaidimo balsavimo vietoje, o tik šalia jos. Taip ji esą stengiasi padidinti rinkėjų aktyvumą, o ne vien agituoti už save.

„Jeigu kas nors nori balsuoti už kitų partijų atstovus, tegu. Svarbu, kad jie ateitų į rinkimus“, – sakė M.Baranova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.