Iškrypėlis dvidešimt metų važinėjo prievartauti baltarusių

Taip atrodė prievartautojas įvairiais gyvenimo lakotarpiais.<br>Policijos nuotr.
Taip atrodė prievartautojas įvairiais gyvenimo lakotarpiais.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-20 07:39, atnaujinta 2017-05-12 13:50

Praėjusių metų lapkritį už išprievartavimų seriją Bresto ir Minsko srityse buvo sulaikytas 45 metų Rusijos pilietis, rašo portalas „naviny.by“. Sankt Peterburgo gyventojas periodiškai atvažiuodavo į Baltarusiją aplankyti giminaičių, gyvenančių Bresto srityje. Nuo 1994 iki 2014 metų per šiuos vizitus ir buvo prievartaujamos Baltarusijos moterys.

Įtariamasis prisipažino, kad per dvidešimt metų išprievartavo apie šimtą moterų. Tyrėjai nustatė daugiau nei pusę jo aukų. Kaip pažymi Vidaus reikalų valdyba, šių nusikaltimų išskirtinis bruožas tas, kad jie buvo įvykdyti netoli geležinkelio transporto sustojimo vietų.

Tiek Minsko, tiek Bresto srityse moterys daugiausia buvo prievartaujamos prie geležinkelio. Nusikaltėlis paprastai pasirinkdavo negyvenamas teritorijas greta didelių miškų. Kai kuriais atvejais kaltinamasis ne tik prievartaudavo savo aukas, bet ir atimdavo iš jų papuošalus, pinigus, vertingus daiktus. Prievartautojas grasindavo moterims fiziniu susidorojimu, kartais peiliu. Jo aukomis tapo visų amžiaus grupių moterys, įskaitant nepilnametes.

Pirmieji pareiškimai iš aukų gauti 1999 metais. Tačiau pats įtariamasis nurodė, kad užpuldinėti moteris pradėjo nuo 1994 metų. Atliekant tyrimą, ši informacija pasitvirtino. Teisėsaugos darbuotojai dar neturi išsamaus vaizdo apie įtariamojo padarytus nusikaltimus. Beveik iš karto po to, kai įtariamasis buvo sulaikytas, jis pradėjo teikti informaciją apie išžaginimus, apie kuriuos anksčiau nebuvo žinoma.

Nuodugniai tikrinant šią informaciją ir atliekant operatyviuosius tyrimo veiksmus vien tik Minsko srityje buvo išaiškinta apie dešimt moterų, kurios anksčiau dėl įvairių priežasčių nesikreipė į miliciją. Tuo pačiu metu yra rimtų priežasčių manyti, kad iki šiol yra žinoma toli gražu ne apie visas serijinio prievartautojo aukas, rašo leidinys.

Teisėsaugininkai kreipiasi į nukentėjusias moteris ir į tuos žmones, kurie turi informacijos apie galimus įtariamojo nusikaltimus, prašydami informuoti miliciją. Žadama garantuoti konfidencialumą.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.