Filipinuose nušauta narkotikais prekiavusi britų barono dukra

Filipinuose naujausia karo prieš narkotikus auka tapo britų barono dukra Maria Aurora Moynihan. Šalia narkotikais prekiavusios moters lavono buvo rastas šiurpus raštelis, kuris grasino, kad kitos aukos bus tie žmonės, kurie pardavinėja narkotikus garsenybėms.

M.A.Moynihan (kairėje) rasta nušauta Maniloje.<br>„Facebook“ nuotr.
M.A.Moynihan (kairėje) rasta nušauta Maniloje.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 9:21 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:10 AM

Velionio Jungtinės Karalystės barono Anthony Moynihano dukra buvo rasta nušauta vienoje Manilos gatvėje rugsėjo 10 dieną. 45-erių M.A.Moynihan buvo sulaikyta 2013 metais per narkotikų reidą, o jos tėvas Filipinuose buvo žinomas dėl narkotikų kontrabandos, sukčiavimo ir prostitucijos, rašo BBC.

„Liudininkai pasakojo, kad jie išgirdo virtinę šūvių, o tada matė iš įvykio vietos išvažiuojančią transporto priemonę“, – sakė vyriausiasis inspektorius Tito Jay Cudenas.

Pasak teisėsaugos pareigūnų, ant M.A.Moynihan lavono buvo rastos kelios pakuotės metamfetamino. Policija pradėjo tyrimą dėl žmogžudystės.

M.A.Moynihan sesuo yra Filipinų garsenybė Maritoni Fernandez. Abiejų moterų motina, kuri kadaise vadovavo keliems masažo kambariams, susipažino su jų tėvu baronu A.Moynihanu, kai jis pabėgo į Filipinus dėl kaltinimų sukčiavimu Jungtinėje Karalystėje.

„Prašau privatumo, kad mūsų šeima turėtų laiko gedėti ir atšvęsti nuostabaus žmogaus gyvenimą, – kalbėjo M.Fernandez. – Aš visuomet didžiuosiuosi galėdama vadinti M.A.Moynihan savo sese.“

Nuo tada, kai į valdžią atėjo naujasis Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte buvo nužudyta daugiau nei 3 tūkst. žmonių, susijusių su narkotikų vartojimų ir prekyba. R.Duterte kritikuojamas dėl to, kad davė nurodymus žudyti policininkams, žudikams ir mirties būriams. R.Duterte pažadėjo nužudyti 100 tūkst. nusikaltėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.