J.Kerry: „JAV yra prie derybų su Rusija dėl Sirijos nutraukimo ribos“

JAV valstybės sekretorius

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ketvirtadienį perspėjo, kad dėl Alepo puolimo Vašingtonas Sirijos klausimu yra prie savo derybų su Rusija nutraukimo ribos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ketvirtadienį perspėjo, kad dėl Alepo puolimo Vašingtonas Sirijos klausimu yra prie savo derybų su Rusija nutraukimo ribos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

2016-09-30 09:01, atnaujinta 2017-05-11 17:57

„Galvoju, kad mes esame prie diskusijų sustabdymo ribos, nes, žinote, neracionalu lyg ir vykstančio bombardavimo sąlygomis sėdėti čia, bandyti rimtai vertinti dalykus“, – sakė J.Kerry.

„Nėra jokios minties ar požymio, kad ketinimai yra rimti“, – sakė jis per konferenciją JAV sostinėje.

Trečiadienį J.Kerry perspėjo Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, kad nutrauks derybas, jei Maskva nesustabdys Alepo puolimo.

J.Kerry sakė, kad Jungtinės Valstijos ieškos kitų alternatyvų, „jeigu nebus kariaujančių šalių aiškių ženklų, kad jos yra pasirengusios svarstyti, kaip tai traktuoti efektyviau“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad Maskva tęs savo bombardavimo kampaniją Sirijoje, kur prezidentui Basharui al Assadui ištikimos pajėgos įnirtingai atakuoja sukilėlių kontroliuojamą Alepo rytinę dalį.

Vienas Jungtinių Tautų pagalbos pareigūnas padėtį Alepe pavadino „negailestinga humanitarinės katastrofos bedugne“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.