Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Lenkus papiktino spektaklis, kuriame Jėzus prievartauja musulmonę

Lenkų vėliava tarpukojyje, Jėzus Kristus prievartaujantis musulmonę – scenos, kurias Bydgoščiuje pamatė teatro mylėtojai. Tiesa, po šio spektaklio jų nuomonės išsiskyrė, vieni vadino tai meno forma, kiti – ištvirkimu.

Spektaklis sulaukė kritikos bangos.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Spektaklis sulaukė kritikos bangos.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Spektaklio nuotr.
Spektaklio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 4:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:18 PM

Kai kuriuos supykdė tai, kad teatro festivalį, kurio metu buvo rodomas spektaklis, globoja šalies kultūros ministras Piotras Glinskis.

Spektaklis prasideda tyliai skambant giesmėms. Tuo metu į sceną įžengia devyni nuogai išsirengę aktoriai ir pradeda šokti.

Viena aktorių apsigaubusi tik musulmoniška skara. Netrukus ji ištraukia Lenkijos vėliavą iš tarpukojo. Paskutinėje spektaklio scenoje nuo kryžiaus nužengęs Jėzus Kristus prievartauja musulmonę.

Tokius vaizdus pamatė lenkai, susirinkę į spektaklį „Mūsų prievarta ir jūsų prievarta“.

Kai kurie Lenkijos leidiniai spektaklį pavadino ištvirkimu. Įniršį sukėlė ir tai, kad Lenkijos kultūros ministerija esą festivaliui skyrė 250 tūkst. zlotų (58 tūkst. eurų).

Tačiau spektaklio režisierius ir scenarijaus autorius Oliveris Frljicas tikino, kad jo tikslas buvo ne šokiruoti ar juolab supykdyti žiūrovus. Jis esą siekė atkreipti dėmesį, kad į prievartą įprastai atsakoma prievarta.

Vis dėlto tokie paaiškinimai įtikino ne visus. Dalis Bydgoščio savivaldybės tarybos narių dėl spektaklio žadėjo kreiptis į prokuratūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.