Libija: daugiau nei šimtui šeimų Bengazyje kyla grėsmė mirti iš bado

Daugiau nei šimtas šeimų, gyvenančių apsuptyje viename Libijos rajone, gali mirti iš bado, įspėjo tarptautinė nevyriausybinė žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Sep 30, 2016, 9:30 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:02 PM

Bengazio Gandufos rajono visai nepasiekia vanduo ir maistas. Pranešama, kad iš ten gyvenančių vaikų liko „tik kaulai ir oda“, skelbia BBC.

Visi keliai į šį rajoną yra užblokuoti dėl kautynių arba juos yra užtvėrę Libijos nereguliariosios armijos kariai. Dėl šių priežasčių miesto nepasiekia jokios siuntos.

Teritorija jau kurį laiką yra islamistinių grupuočių ir rytų Libijos vyriausybei pavaldžių pajėgų kovos laukas.

Bengazyje dvejus metus trunkantis konfliktas daugiausia susitelkęs į apsiaustoje teritorijoje besislepiančius islamistų kovotojus.

Tačiau Gandufoje vis dar gyvena 130 negalinčių iš ten pabėgti šeimų ir tūkstančiai užsieniečių, sako „Amnesty International“.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos išplatintame pranešime atskleidžiama, kad daugelis žmonių, kelis mėnesius gyvenančių karinės blokados sąlygomis, baiminasi mirti iš bado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.