Mauricijuje rasta lėktuvo MH370 sparno detalė

Indijos vandenyno

Indijos vandenyno Mauricijaus saloje rasta lėktuvo sparno detalė priklausė dingusiam bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvui, penktadienį pranešė Malaizijos ir Australijos pareigūnai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Indijos vandenyno Mauricijaus saloje rasta lėktuvo sparno detalė priklausė dingusiam bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvui, penktadienį pranešė Malaizijos ir Australijos pareigūnai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2016, 9:03 AM, atnaujinta May 11, 2017, 8:24 AM

Viena užsparnio detalė buvo rasta gegužę ir iškart perduota tirti Australijos transporto saugumo biuro specialistams. Ši įstaiga vykdo dingusio lainerio paieškas atokiame vandenyno ruože šalia vakarinio Australijos kranto.

Tyrėjai ant nuolaužos aptiko serijos numerį, todėl padarė išvadą, kad detalė priklausė dingusiam „Boeing 777“, teigiama agentūros pranešime. Malaizijos susisiekimo ministras Liow Tiong Lai taip pat patvirtino šią informaciją.

Indijos vandenyno pakrantėse jau buvo rastos kelios bangų išmestos lėktuvo nuolaužos. MH370 laineris mįslingai dingo 2014 metų kovo 8-ąją, naktį, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną; jame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai.

Kol kas nė viena iš rastų nuolaužų nepadėjo susiaurinti lėktuvo paieškų teritorijos. Analitikams reikia tai išsiaiškinti, kad rastų skrydžio duomenų įrašus, kurie padėtų paaiškinti, kodėl MH370 pakeitė kursą.

Paieškų komandos tikisi užbaigti savo darbus 120 tūkst. kvadratinių kilometrų zonoje Indijos vandenyne iki gruodžio.

Okeanografai, siekdami išsiaiškinti galimą lainerio sudužimo vietą, taip pat tiria ir sparno detales, rastas Tanzanijoje ir Prancūzijos La Reunjono saloje. Tačiau naujoms paieškoms reikėtų daugiau lėšų. Liepą Malaizijos, Australijos ir Kinijos valdžia nurodė, kad paieškos, kurioms jau išleista 160 mln. dolerių (per 143 mln. eurų), išnaršius dabartinę vietovę, bus nutrauktos, nebent būtų rasta naujų įrodymų, liudijančių apie konkrečią lėktuvo buvimo vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.