Respublikonų apleistas D.Trumpas: „Nėra šansų, kad pasitrauksiu“

Dėl kilusio skandalo pasisakė ir D.Trumpo žmona Melania.

D.Trumpas neketina trauktis iš rinkimų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas neketina trauktis iš rinkimų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2016, 12:42 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:55 AM

„Nulis šansų, kad aš pasiduosiu, – pareiškė jis „Wall Street Journal“, komentuodamas partijos kolegų reikalavimus atsiimti savo kandidatūrą. – Aš niekada, niekada nepasiduodu. Parama man yra neįtikėtina, nes Hillarty Clinton yra kandidatė, daranti siaubingai daug klaidų“.

„Washington Post“ prieš savaitgalį paskelbė 2005-ųjų vaizdo įrašą, kuriame D.Trumpas labai vulgariai atsiliepia apie moteris. Tai sukėlė ir aukštų partijos atstovų pasipiktinimą, net pasigirdo pavienių raginimų D.Trumpui trauktis iš kovos.

Buvęs kandidatas į prezidentus Johnas McCainas pareiškė lapkričio 8-ąją vyksiančiuose rinkimuose nebalsuosiąs už D.Trumpą. Dėl jo elgesio pastaruoju metu ir žeminančių pasisakymų apie moteris neįmanoma jo toliau remti, pabrėžė senatorius.

Kritikos D.Trumpas sulaukė ir iš savo kandidato į viceprezidentus Mike'o Pence'o. Jis teigė kaip sutuoktinis ir tėvas jaučiasi asmeniškai įžeistas milijardieriaus žodžių. D.Trumpo pasitraukimo iš kovos, be kitų, pareikalavo buvusi valstybės sekretorė Condoleeza Rice.

Dėl kilusio skandalo pasisakė ir D.Trumpo žmona Melania.

„Žodžiais, kuriuos naudojo mano vyras, yra nepriimtini ir mane žeidžia. Tai neatspindi žmogaus, kurį aš pažįstu. Jis turi lyderio širdį ir sielą“, – sakoma jos raštiškame pareiškime.

Melania sakė priėmusi jo atsiprašymą ir pareiškė viltį, kad žmonės padarys tą patį.

„Jis turi lyderio širdį ir protą. Tikiuosi, kad žmonės priims jo atsiprašymą, kaip priėmiau aš, ir sutelks dėmesį į svarbius dalykus, su kuriais susiduria mūsų šalis ir pasaulis“, – sakoma jos pareiškime. 

Įrašas papiktino 

Skandalingame įraše girdėti, kaip tada Melanią jau vedęs D.Trumpas drastiškais žodžiais pasakoja apie savo nesėkmingą mėginimą suvedžioti kitą vedusią moterį. Nekilnojamojo turto magnatas teigia, kad jį „automatiškai“ traukia gražios moterys. „Aš tiesiog pradedu jas bučiuoti. Aš net nelaukiu. Jei esi žvaigždė, tai jos tai leidžia. Tu gali daryti viską“, – sako D. Trumpas įraše.

Jau sekmadienio vakarą (pirmadienį 4.00 val. Lietuvos laiku) D. Trumpas su H.Clinton susikaus antruosiuose TV debatuose. Pirmuosius, vykusius rugsėjo gale, nepriklausomais vertinimais, aiškiai laimėjo buvusi valstybės sekretorė.

Šeštadienio naktį, netrukus po vidurnakčio, D.Trumpo kampanijos štabas paskelbė vaizdo pareiškimą su respublikonų kandidato atsiprašymu. 

„Klydau ir atsiprašau“, – sako D.Trumpas, tačiau tuojau pat priduria, kad šie demaskavimai yra „nieko daugiau“, tik – dešimtmečio senumo „pramoga“. 

„Esu pasakęs kvailysčių, – sakė D.Trumpas. – Bet yra didelis skirtumas tarp šių žodžių ir kitų žmonių veiksmų. Billas Clintonas iš tikrųjų priekabiavo prie moterų, o Hillary baugino, puldinėjo, gėdino ir gąsdino jo aukas.“ 

Ištikimi gerbėjai nenusigręžė 

Nors kilusi pasipiktinimo banga padidino skilimą ir taip dėl D.Trumpo nesutariančioje Respublikonų partijoje, daug kas vis tiek liko ištikimi šiam politikos naujokui. 

Viskonsino rinkėja Jean Stanley užsivilko marškinėlius su užrašu „Viskonsino moterys myli Trumpą“ ir vadino P.Ryaną „išdaviku“ už tai, kad jis smerkė kandidato į prezidentus komentarus. 

„Jis – tikras žmogus“, – apie Niujorko magnatą sakė J.Stanley, apsupta D.Trumpo šalininkų per mitingą Viskonsine, kur jis turėjo pasirodyti. 

Tačiau nemažai respublikonų pareigūnų iš virtinės valstijų, nuo Jutos iki Alabamos ir Naujojo Hampšyro, nusprendė, kad pastaroji buvusios realybės televizijos žvaigždės „bomba“ perpildė jų kantrybės taurę. Daugiau kaip tuzinas respublikonų – senatorių, Atstovų Rūmų narių ir gubernatorių – šeštadienį paskelbė, kad nebalsuos už D.Trumpą. 

Daugelis žengė dar toliau ir ragino D.Trumpą išvis pasitraukti iš rinkimų kovos. 

„Galvojau, kad šio kandidato rėmimas buvo geriausias dalykas mūsų šaliai ir mūsų partijai, – sakoma Atstovų Rūmų narės iš Alabamos Marthos Roby pareiškime. – Dabar visiškai aišku, kad geriausias dalykas mūsų šaliai ir mūsų partijai yra Trumpo pasitraukimas ir leidimas (užimti jo vietą) kokiam nors atsakingam, gerbiamam respublikonui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.