Venesuelos prezidento sugalvota taikos premija – V. Putinui

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro penktadienį įsteigė savo pirmtako Hugo Chavezo vardu pavadintą taikos premiją ir ją įteikė Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui.

V.Putiną Venesuelos lyderis N.Maduro pavadino „kovotoju už laisvę“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
V.Putiną Venesuelos lyderis N.Maduro pavadino „kovotoju už laisvę“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2016, 1:51 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:55 AM

Šalį valdžiusio socialisto garbei pavadintas apdovanojimas buvo paskelbtas tą pačią dieną, kai Nobelio komitetas Osle pranešė apie šių metų Nobelio taikos premijos laureatą. Juo tapo Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas, išsiderėjęs paliaubų susitarimą su FARC sukilėliais.

„Nusprendžiau sukurti H.Chavezo taikos ir suverenumo prizą. Manau, kad jo nusipelno V.Putinas“, – teigė N.Maduro, televizijos transliacijoje atidengdamas mirusio Venesuelos prezidento skulptūrą, kurią sukūrė Rusijos menininkas.

V.Putiną Venesuelos lyderis pavadino „kovotoju už laisvę“. N.Maduro taip pat pranešė, kad nedidelę šios skulptūros kopiją nuo šiol gaus visi prizo laimėtojai.

Per 14 H.Chavezo valdymo metų Venesuela pradėjo rimtai konkuruoti su regione dominuojančia JAV ir ieškojo partnerių tarp kitų pasaulio galiūnių – Rusijos ir Kinijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.