Mirė trylikametė, kuri per 68 dienų pasninką gėrė tik vandenį

[[ge:lrytas:lrytas:673391]]

Haidarabade gyvenantys merginos tėvai, kurie yra pasiturintys juvelyrai, neigė dukterį vertę pasninkauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Haidarabade gyvenantys merginos tėvai, kurie yra pasiturintys juvelyrai, neigė dukterį vertę pasninkauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BBC, lrytas.lt

Oct 10, 2016, 1:57 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:26 AM

Rytinio Haidarabado miesto policija „BBC Hindi“ teigė pradėjusi tyrimą, siekdama išsiaiškinti, ar Aradhana Samdariya buvo verčiama pasninkauti.

Merginos tėvai tvirtino, kad jų dukra pasninkavo savanoriškai, vadovaudamasi džainizmo, vienos iš seniausių pasaulio religijų, papročiais.

Šis mirtimi pasibaigęs pasninkavimo atvejis Indijoje paskatino diskusijas dėl šios religinės praktikos.

Pranešama, kad A. Samdarija 68 dienas gyveno vien virintu vandeniu. Ji mirė praėjusią savaitę, praėjus vos porai dienų po to, kai nutraukė pasninką.

Policijos atstovas spaudai pranešė, kad vaikų teisių gynimo organizacijai pateikus skundą, merginos tėvams buvo iškelta baudžiamoji byla.

Haidarabade gyvenantys merginos tėvai, kurie yra pasiturintys juvelyrai, neigė dukterį vertę pasninkauti.

„Ji prašė leisti praktikuoti upvaas (pasninką, kurio metu visiškai atsisakoma maisto). Jai pasninkaujant 51 dieną prašėme, kad ji sustotų, tačiau ji nepasidavė. Ji pasninkavo savo valia. Niekas jos nevertė“, – sakė mirusios mergaitės tėvas Manshi Samdariya. Tačiau visuomenės veikėjai šiuos šeimos teiginius atmetė ir pridūrė, kad esą merginos tėvo guru šeimai patarė, kad jei ji ištverss 68 dienas, jos tėvo verslas klestės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.