Ginčas dėl Sirijos privertė V. Putiną atidėti vizitą į Prancūziją

Rusijos prezidentas

V.Putinas atidėjo vizitą į Prancūziją.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
V.Putinas atidėjo vizitą į Prancūziją.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2016, 12:03 PM, atnaujinta May 11, 2017, 3:10 AM

„Prezidentas nusprendė atšaukti šį vizitą. Reikalas tas, kad buvo planuojami tam tikri renginiai, susiję su Rusijos kultūros ir religijos centro atidarymu, vienos iš parodų organizavimu“, – žurnalistams sakė D.Peskovas.

„Deja, šie renginiai buvo išbraukti iš programos. Todėl prezidentas nusprendė savo vizitą į Prancūziją atšaukti“, – aiškino Kremliaus atstovas spaudai.

D.Peskovas sakė, kad „nuo pat pradžių bendraudamas su savo kolega Prancūzijoje V.Putinas pažymėdavo, kad bus pasirengęs aplankyti Paryžių, kai tai bus patogu prezidentui Francois Hollande’ui“.

„Todėl mes sulauksime, kai ateis tas patogus laikas, ir prezidentas V.Putinas vėl apsvarstys galimybę surengti tokį vizitą, jei toks klausimas bus darbotvarkėje“, – sakė D.Peskovas.

Žurnalistų paklaustas, kodėl anksčiau Paryžiuje planuotų renginių nebeliko programoje, D.Peskovas atsakė: „Šį klausimą reikia užduoti prancūzams“.

Kiek anksčiau antradienį Prancūzijos pareigūnai informavo, kad Maskva pranešė norinti atidėti šį vizitą, Prancūzijos prezidentūrai primygtinai reikalaujant, kad V.Putinas susitiktų derybų su F.Hollande’u dėl Sirijos.  

Kremliui buvo nurodyta, kad vienintelis renginys, kuriame F.Hollande’as norėtų dalyvauti kartu su V.Putinu šiam viešint Paryžiuje, būtų „darbo susitikimas“ dėl Sirijos, pranešė prezidentūra.  

V.Putino atstovas spaudai taip pat pranešė, kad dabar jau atšaukto V.Putino vizito metu nebuvo numatyta surengti derybas dėl Ukrainos vadinamuoju Normandijos formatu.

Vadinamajam Normandijos ketvertui priklauso Ukraina, Rusija, Prancūzija bei Vokietija.

„Derybos „Normandijos formatu“ Prancūzijoje nebuvo numatytos. Prancūzijoje planuotas dvišalis vizitas“, – sakė D.Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.